Microsoft introducerar grön skärm av död exklusivt för Windows Insiders

Den blå skärmen av döden - som den är kärleksfullt känd - har inte förändrats mycket sedan introduktionen av Windows. Men snart, istället för BSOD, kan Windows Insiders börja se GSOD-det vill säga den gröna skärmen för döden.

Vid någon tidpunkt har du kanske stött på den berömda minnesdumpskärmen, som visar ett kryptiskt felmeddelande på en blå bakgrund.

En gång gammal, men nu ikonisk, den blå skärmen av döden är synonymt med katastrofala (och ibland komiska) datorfel, och den har varit stort sett oförändrad under åren. Microsoft gjorde små uppdateringar av utseendet som startar med Windows 8 under 2012. Idag kommer du att hälsas av något mindre skrämmande: ett sorgligt uttryckssymbol följt av en felkod. Microsoft har även gjort de krypterade felkoderna enklare att dechiffrera genom att lägga till ett alternativ att använda en QR-kodläsare för att skanna den och snabbt hitta en lösning.

Under den närmaste tiden kommer BSOD att gå grönt, men bara för dem som deltar i Windows Insider Program. Windows Insider Programmet har upplevt snabb tillväxt sedan grundandet i slutet av 2014, med mer än 7 miljoner deltagare över hela världen har programmet ganska stort sett nått det vanliga. Tidigt adopterar entusiastiskt hopp på nya byggnader av Windows 10 som fortfarande är under uppbyggnad, och ofta möter buggar och fel som fortfarande är väntade på korrigeringar eller diagnos. Av detta skäl introducerar Microsoft ett enkelt sätt för Windows Insiders och supportpersonal att identifiera problem som är förknippade med Windows 10 Insider Preview-kod, kallade inofficiellt GSOD.

BSOD vs GSOD: Green Screen of Death gör det enklare att diagnostisera Windows 10 Insider Error Codes

GSOD är inte det som skiljer sig från den vanliga blåskärmsanvändaren kanske ser i kommersiella versioner av Windows 10. Windows Insider, Chris Holmes som går under namnet Chris123NT på Twitter, avslöjade den nya funktionen i en läckad byggnad, 14997. Den gröna skärmen är förväntas hjälpa Windows Insiders och Microsoft supportpersonal att diagnostisera problem specifikt relaterade till Windows 10-förhandsgranskningarna. Utöver det finns det inte mycket annat att avslöja.

Via Chris123NT

Microsoft arbetar hårt för att leverera nya förhandsgranskningar av Windows 10 Creators Update innan den slutgiltiga versionen våren 2017. Den nya versionen fokuserar på kreativitet inom ett antal områden som virtuell verklighet, 3D, kommunikation, eSports och ett nytt spelläge, vilket optimerar systemresurser bara för att spela spel. Windows Team fokuserar också på att förfina Windows 10 på mindre spännande områden. Skapareuppdateringen blir enklare att ställa in, medan stöd för en ny funktion som kallas Blue Light kan komma in för första gången i Windows. Ett nytt tema gränssnitt kommer att ersätta den gamla teman kontrollpanelen, medan Windows Update gör det lättare för användarna att hantera och fördröja installationen av uppdateringar.

Är du upphetsad över uppdateringen av Windows 10 Creators? Kör du någon av förhandsgranskningarna hittills? Om så är fallet, låt oss veta vad du tycker i kommentarerna.