Säljer din Xbox 360? Radera dina data först från det

Xbox 360 har haft en bra körning som spelkonsol och nöjescenter. Men nu släppte företaget sin nästa generations konsol, Xbox One och du kanske letar efter att sälja eller regissera din. Innan du gör det, vill du se till att ditt spel sparar, installerade appar, avatar och andra objekt tas bort.

Radera Xbox 360-data

För att radera allt, skjut det och gå till Systeminställningar> Lagring . Markera sedan din lokala systemdriven och tryck på Y- knappen på kontrollenheten

Under Enhetsalternativ väljer du Format och verifierar att du vill ta bort allt innehåll.

Därefter blir du ombedd att starta om konsolen.

Det är allt! Nu raderas alla dina data som Pins, apps och app data, sparade spel från enheten. Du kan verifiera att allt är raderat genom att säga, Mina appar. Där borde du se att det bara är kärnapparna som ingår. Andra avsnitt som Mina spel kommer att vara tomma.

Om du vill verifiera att det finns absolut inga data kvar, gå till systemlagret och du bör se följande - alla visar noll.

Därefter måste personen som du regisserar eller säljer Xbox 360 behöva logga in eller konfigurera sitt Xbox Live-konto och konfigurera allt hur de vill ha det.

Eller de kan också gå till Systeminställningar > Initial Setup . Följ sedan anvisningarna på skärmen för att välja region, språk och hemnätverk.

Jag sålde nyligen min 360 på eBay, och det här var det enklaste sättet jag hittade för att få allt borttaget. Om du planerar att få en annan konsol, kommer du förmodligen att ta med dina data med dig. I så fall, kolla in dessa steg från Microsoft.

  • Överför Xbox 360 Data med dataöverföringskabel
  • Kopiera, flytta eller ta bort Xbox-sparade spel, profiler och avatarobjekt

Om du uppgraderar till en Xbox One kommer det bara att vara din Xbox Live-profil. Kom ihåg att Xbox One inte är bakåtkompatibel. Från Xbox One-supportsidan:

Xbox One har en inbyggd hårddisk på 500 gigabyte (GB). Den enda data som du behöver när du flyttar från Xbox 360 kommer att vara din Xbox Live-profil, och den kan laddas ner när du ansluter konsolen till Xbox Live under installationen av ditt Xbox One-system.