Galaxy S III: Samsung lanserar ny flaggskeppsenhet

Samsung har lanserat den nya medlemmen i Galaxy S-serien, kallad Samsung Galaxy S III, och det ser ut som att det kommer att kunna fortsätta framgångsberättelsen för Galaxy-linjen. Den har en fyrkärnig processor och den är ganska tunn, med 8, 6 mm.

Här är en snabb titt på funktionerna. Först och främst är processorn fyrvägs 1, 4 GHz en och smarttelefonen har en 4, 8 tums 720p-bildskärm som inte har någon anledning att svika (med tanke på dess föregångare), skyddad av Gorilla Glass 2.

Smartphone är bara 8, 6 mm tjock (dens vikt är 133 gram) och den har en 8 megapixel kamera, som kan ta bilder snabbt och brast bilder (upp till 20 åt gången). Det intressanta är att den väljer den bästa bilden av sig själv.

Minne kommer att vara 16 och 32 GB, men det kommer snart att bli en 64 GB-version. Det kan uppgraderas via ett microSD-kort.

Den nya Samsung flaggskeppsenheten har ett 2100 mAH batteri och det kan laddas trådlöst, via en laddningsplatta, tro det eller inte.

Det kör Android 4.0 med en Samsung smaken till den.

Företaget tillkännagav också några av funktionerna i den nya enheten, inklusive Smart Stay - som "ser" dina ögon och håller skärmen tänd när du till exempel tittar på en film eller läser ett e-postmeddelande.

En annan groovy funktion är S Voice, som verkar som en smartare version av Siri - du kan väcka din telefon med din röst (t.ex. vid körning), liksom använda den för att göra möten, få väder och vad inte.

Jag tyckte också om Smart Tag, en funktion som faktiskt känner igen dina vänner i bilder och länkar dem automatiskt till deras kontaktuppgifter.

Dessa är bara några av funktionerna, men jag är säker på att du är intresserad av att veta när det kommer att finnas tillgängligt. Tja, 3G-versionen kommer att finnas tillgänglig den 29 maj i Europa, och det kommer att starta en 10-citys världsturné på samma datum.

4G-versionen kommer att finnas tillgänglig i USA i sommar.

Två färger kommer att finnas tillgängliga - Pebble Blue och Marble White - personligen gillar jag den blå versionen.

Medan du väntar på din, hur är det med en titt på de bästa Android-webbläsarna.