Animerade markörer ger hjälp till överarbetade ögon

Hälsoansvariga utfärdade idag en varning om att miljontals datoranvändare riskerar att utveckla Renee Zellwegers syndrom. Offren för sjukdomen kan vanligtvis identifieras genom sin konstanta skurning.

"Vi tror att ögonlocken för datoranvändare med RZS fryses till permanenta klämningar på grund av deras ständiga belastning för att se markörspilen på dataskärmar, säger en avdelningsspokesman.

Inte överraskande är störningen vanligare hos bärbara användare.

Tjänstemän sa att de visste om inga effektiva behandlingar för RZS.

Kanske gör de inte det. Men det gör vi. Och fixingen är lätt.

Om du har problem med att se markören, få en markör som du inte kan undvika att se - en animerad markör. Förutom att vara förpackad med rörelse och färg är animerade pekare ofta större, vilket gör dem enkla att upptäcka direkt. Kolla in denna jämförelse med en vanlig Windows-pil och animerad pil:

Vilken märkte du först?

Trodde det. Även utan sin animering på jobbet griper den vildfärgade pekaren till höger din uppmärksamhet.

Det finns flera platser där du kan ladda ner animerade markörer, men många använder gratis markörer som lock så att de kan erbjuda skräpprogram eller växtirriterande kakor. För säker och estetiskt tilltalande animationer är det bästa stället att gå Anicursor, en plats som drivs av tysk konstnär och ingenjör Dierk Lürbke. Hans hemsida har en groovy samling av 13.000 animerade markörer som väckts levande och sparkar bokstavligen från alla delar av världen. Men de bästa markörerna är de som Lürbke har utformat sig själv. Mestadels gjord som abstrakt expressionism och kubistiska skapelser, bör hans markörer verkligen blåses upp ca 400 gånger och ges utställning på MOMA.

Här är några exempel på Lürbkes animerade markörer. Om du ser en eller flera du gillar kan du ladda ner dem eller de 12 tusen-och-någonting andra på hans webbplats. Som ni kan se är de inte alla pilar. Du kan hitta byten för timglas, pilar som berättar när du svävar över en länk, och de dubbla pilarna som hör samman med att flytta sidorna av lådor. Och om abstrakt konst inte är din sak, hittar du också animerade markörer som springer intervallet från tropiska fåglar för att bläddra i fågeln.

När du har satt ihop en uppsättning animerade markörer du vill, ersätter de vanliga Windows-pekarna en cinch om du följer våra instruktioner om hur du byter ut Windows Dull, Drab Cursors.

Men med någon av dem är chansen att du kan avbryta det avtalet med ögonlocken.