Microsoft ökar RAM-gränsen i Windows Server 2016 till 24 TB

Om du har pengar att splurge på 24 TB RAM; Microsoft har ett operativsystem för dig som heter Windows Server 2016. I en tidigare artikel har vi beskrivit minnesgränserna för Windows 10-klienten, som nu toppar ut på 2 TB för 64-bitars premium företagsutgåvor. Det intressanta med denna modifiering var att klienterna stödde mer RAM än vissa serverns utgåvor av Windows som Essentials. Detta gjorde för en besvärlig situation. Oroa dig inte, Microsoft har upp tröskeln, den här gången ger tillräckligt med resurser för att köra ett program som iTunes. Skojar bara.

Microsoft Ups Windows Server 2016 RAM Limit

Microsofts beslut att öka RAM-gränserna för Windows Server 2016; programvaruföretagets nätverksoperativsystem baserades på kundernas efterfrågan. Företaget var benägen att ge mer support eftersom kunderna kör fler RAM-tunga applikationer som SQL Server-databaser och ny teknik som behållare; överstiger gränserna för Windows Server 2012, lanserad 2012, vilket toppade på 4 TB för Standard- och Datacenter-utgåvorna. Medan gränserna har ökat är minimikraven desamma, vilket kräver minst 512 MB, medan Windows 10 kräver 2 GB för 32 och 64-bitars versioner.

Tillbaka i Windows Server 2012 höjde vi fältet för Hyper-V, vilket gav branschledande skalbarhet över ett antal scenarier. Dessa siffror var så höga att när vi levererade Windows Server 2012 R2 ett år senare, stod vi inte ens att trycka på skalans siffror längre eftersom vi inte hade några förfrågningar!

Inte den här gången. Med Windows Server 2016 hade vi många förfrågningar om att skifta Hyper-V skalbarhet till nya höjder för att omfamna intressanta nya scenarier kring dataanalys och maskininlärning, vilket betyder verkligen enorma databaser.

Nu har du det. Med Windows Server 2016 levererar vi ny branschledande skalbarhet för att virtualisera varje arbetsbelastning utan undantag. Källa

Den nya versionen av Windows Server innehåller funktioner som är inriktade på molnteknik, lagringsförbättringar och bättre skydd för virtuella maskiner. Visst är 24 TB sannsynligen inte i korten för många av oss bara dödliga när som helst snart. Dessutom behöver du förmodligen ett specialiserat serversystem som kan stödja en sådan konfiguration. Sådana system är vanligtvis avancerade datacenterservrar som kräver specialiserade serverrum med invecklad kylteknik.

För över 20 år sedan hade jag en dator med 24 MB RAM och vid en tid trodde jag att det var otroligt att se en arbetsstation med 1 GB RAM under 2001. Idag kan jag knappast komma med 8 GB RAM på min arbetsstation, som jag använder för en rad olika uppgifter; om det körs flera virtuella maskiner, minne hungriga appar som Photoshop, Microsoft Office och webbläsare med flera flikar. Hur mycket RAM har du i din PC / enhet?