Windows Live Mesh Beta Shut Down I slutet av mars, dags att uppdatera!

Microsoft meddelade nyligen via massmedia att Live Mesh Beta kommer att stänga av den 31 mars . Det betyder inte att Live Mesh själv stänger ner, inte på något sätt. Allt som händer är hela Betaklienten, service och programmet kommer inte längre att stödjas. Tyvärr hatar Microsoft att göra uppdateringar enkelt för användarna. Uppgraderingen är inte automatiserad. Du måste säkerhetskopiera dina data innan du byter till Live Mesh 2011, och du har bara fram till slutet av månaden för att göra det!

Hur vet jag om jag kör en beta-version av Live Mesh?

Den första aningen är blåa mappar, när Live Mesh beta synkroniserar en mapp ändras ikonen till en blå. Den nya Live Mesh 2011 håller mappfärgerna inställda på sin ursprungliga vitvit krämfärg. Och då finns det den döda bortgiften, titelfältet. Om du ser en beta- tagg efter Live Mesh i din titelfält, kör du definitivt beta-klienten.

Vad händer om jag inte uppdaterar?

Live Mesh beta kommer sluta fungera den 31 mars, och om du inte har laddat ner alla dina filer kommer du att förlora åtkomst till dem. Eftersom Live Mesh ger dig 5 GB gratis lagringsutrymme online - det kan vara mycket data för vissa användare.

Obs! Windows Live Mesh 2011 är inte listad som stöd för Windows XP, så om du kör XP kan den nya versionen inte fungera för dig .

Vad ska jag göra innan uppdatering till Live Mesh 2011?

Instruktioner kommer direkt från Microsofts e-postadress:

1. Högerklicka på alla Live Mesh-mappar som ännu inte har synkroniserats med din dator på ditt Live Desktop, och klicka sedan på Synkronisera med den här datorn. Se till att alla mappar på ditt Live Desktop har skrivbordssnitt.
2. Välj var du vill att varje mapp ska synkroniseras och klicka sedan på OK. Om en mapp har många filer kan det ta en stund. Öppna varje mapp och se till att alla filer hämtas.

Om du vill fortsätta använda Live Mesh, ladda ner Live Mesh 2011-klienten. Men, "innan du gör det här, notera de mappar som du synkroniserar på varje dator och om de delas med någon. När du har laddat ner Windows Live Mesh 2011 kan du konfigurera dessa mappar för att synkronisera igen .

Klockan tickar! Säkerhetskopiera dina Live Mesh- beta- filer före den 31 mars 2011!