Google sprickar ner på kommentarspammare

Har din webbplats eller blogg någonsin blivit offer för kommentarspam? Vi har alla sett dem - Spammare och bots som körs via webbplatser lämnar så många översvämmade back-länkar som de eventuellt kan för att skicka folk till sin webbplats och öka deras sidrankning.

Google publicerade nyligen på sin blogg och förklarade att de inte är omedvetna om situationen och har vidtagit åtgärder genom deras system / algoritmer för sidrankning för att säkerställa att " vi kommer inte att räkna upp spammare. " Resultat? Kommentarskampanjer ökar inte sidrankningen på Googles sökresultat för spammare, och detsamma gäller medlems- och gruppnamnsspamfiler.

Förhoppningsvis får spammarna meddelandet och läser detta eftersom ingenting är mer irriterande än Kommentar Spam! När allt kommer ifrån är syftet med kommentarsystemet att ge besökare en plats att posta feedback och användbar information. Ja, för att verkligen stärka inlägget. Olyckligtvis kan kommentarspam snabbt försämras, inte bara kvaliteten på inlägget utan den generella ansvarsförmågan hos webbplatsen, ofta missvisande intet ont anande besökare till bedrägerier eller spam webbplatser.

SPAM är inget nytt för de flesta av oss. Den som har en e-postadress är troligen bekant med e-postversionen av spam, och om du inte har ett bra spamfilter upprättat kommer det att överväldiga dig. Bilden nedan är ett exempel på Yahoo spammad av missbruk av gruppens funktion:

Lyckligtvis, som nämnts ovan, ger Google några incitament att inte kommentera skräppost. Enligt Googles webbansvariga lag:

Google har en förståelse för länkgrafen på webben och har algoritmiska sätt att upptäcka dessa förändringar och hantera dem. I bästa fall kan en länkspammare tillbringa timmar som gör spammy linkdrops, vilket skulle räkna med lite eller ingenting eftersom Google är ganska bra att devalvera dessa typer av länkar. Tänk på allt mer produktiva saker man kan göra med den tiden och energi som skulle ge mycket mer värde för sin webbplats på lång sikt.

Underlåtenhet att följa Googles riktlinjer för spam kan leda till att spammarens webbplatsfel bortförs från Googles sökresultat. JA!! :)

Är du osäker på om dina kommentarer är spam eller inte? Google förklarar i detalj hur en "spammy" länk är här.

Om du känner att du kan vara skyldig till spam, är det inte för sent. Kontakta webbansvariga på dina offrets webbplatser och be dem att ta bort dina spam kommentarer. Om du redan har utsatts för straff för sådant beteende från Google kan du ansöka om omprövning för att din webbplats ska läggas till i sina sökresultat. Kom bara ihåg att fixa ALLA enligt Googles riktlinjer innan du begär omprövning.

Hårda fakta om kommentarer spam [via theGoogleOs]