Minns en avliden väns Facebook-profil

Det kan verka som ett otäckt ämne, men i en tid av socialt nätverkande är det möjligt att memorialize en död väns Facebook-profil. Med den sociala nätverkskriget kan du göra sin profil till ett minnesmärke eller ta bort det hela tillsammans.

Minimering av profilen, som Facebook kallar det betyder att endast användarens familj och vänner kommer att kunna se sin tidslinje och hitta den i sökresultat. Användaren kommer inte att föreslås som en vän längre, och familj och vänner kommer att kunna lämna inlägg på profilen.

Att minnas en avlidnes profil är lätt. Det finns en blankett att fylla på Facebook. Fyll bara i de obligatoriska fälten om den person du behöver anmäla deceased.You kommer att behöva bevis på döden - en dödsruta eller webbartikel. När du slår skicka, kommer Facebook att verifiera och bekräfta döden och memorialize deras profil.

Om du vill att en avlidnes profil helt och hållet raderas finns det en annan speciell förfrågningsformulär för det. Den här liknar den ovanstående, förutom att den tar bort hela profilinnehållet från Facebook. Det kommer inte att ses av någon. Detta alternativ är för närmaste familj eller exekutörer. Du måste ladda upp bevis som du har rätt att ta bort profilen - dödsintyg, avlidnes födelseintyg eller bevis på behörighet.

Jag hoppas att du inte kommer att behöva denna information när som helst snart, men det är bra att veta. Och på samma ämne av teknik möter döden skrev jag nyligen om att lägga till QR-koder på gravstenar.