Bara lanserad: Microsoft Team, en Cloud-based Collaboration Platform och Slack Competitor

Idag hoppade Microsoft in i den nya eran av chattbaserade arbetsytor genom att tillkännage Microsoft Teams, en tydlig konkurrent till Slack. Slacks matchande strategi för samverkande kommunikation har gjort det till älskling av Silicon Valley-team och tidiga adoptera hipsters i små och medelstora företag. Men Microsofts monolitiska klagomål i företagslivet och dess förmåga att integrera med sin väletablerade produktivitetspaket kan bara ge Slack en löpning för sina pengar.

Du kan titta på vår snabba granskning av Microsoft Teams, eller kolla in videoklippet nedan:

">

Precis som Slack fungerar Microsoft Team på webben, liksom på macOS, Windows, iOS och Android. Team bidrar också till en djup integration med ny och befintlig Microsoft-teknik som Planner, Microsoft Office, SharePoint, OneNote, Power BI och Delve. Detta är en stor fördel för mjukvarujätten, eftersom dessa Microsoft-produkter sannolikt redan används i de flesta stora företag och små och medelstora företag. Slack har försökt att expandera bortom sin tidiga adopterbas och hittills verkar det fånga. Den stora frågan: Kommer Microsoft att spåra de framtida chanserna för snabb tillväxt?

Microsoft-lag: En nav för lagarbete med Deep Office 365 Integration

Sanningen berättas, även om Slack är ett populärt val bland lag, det är ett av många val på en konkurrenskraftig marknad. Liknande lösningar som Google Hangouts, HipChat och även Facebook ger liknande möjligheter. Tillbaka till Microsofts lag stöder den nya chattjänsten både persistenta och gängade chattar. Team arbetar med Microsofts populära kommunikationsplattform, Skype; Användare kan starta en röst- eller videokonferens med kollegor direkt från tjänsten. Som standard är alla chatt-sessioner synliga för ett helt team, men du kan även starta privata samtal. Varför bestämde Microsoft att bygga lag dock?

I Microsoft är vi djupt engagerade i uppdraget att hjälpa människor och organisationer att uppnå mer och återuppfinna produktivitet för molnet och mobilvärlden är kärnan i vår ambition.

Vi byggde Microsoft Teams eftersom vi ser både enorma möjligheter och enorm förändring i hur människor och lag får jobb. Lag är nu mer smidiga och organisatoriska strukturer mer platt för att hålla kommunikationen och informationsflödet. Med Microsofts team strävar vi efter att skapa en mer öppen digital miljö som gör arbetet synligt, integrerat och tillgängligt över hela teamet, så att alla kan stanna kvar i kunskapen. Källa

Microsoft Team skiljer sig åt genom sin djupa integration med resten av Microsofts tjänster, teknologier och ekosystem. Eftersom Microsoft nu är ett agnostiskt företag, arbetar många av dessa lösningar redan på populära tredjepartsplattformar. Microsoft driver också lag med nyckeltjänster som Microsoft Graph, vilket gör upptäckten, relevansen och delningen ännu mer kraftfull.

De nyligen introducerade Office 365-grupperna stöds också, vilket gör det enkelt att flytta från små grupper till större teamprojekt om det behövs. Microsoft Teams är bara en av många i företagets stora portfölj av kommunikationsverktyg. Tillsammans med Yammer, Skype, Exchange, SharePoint och Office 365 Groups är Microsoft seriös om att vara en del av samtalet.

Microsoft-lag är endast tillgängligt för hyresgästerna för Office 365 Business Essentials, Business Premium och Enterprise E1, E3 och E5. Lag kommer också att finnas tillgängliga för kunder som köpte E4 före sin pensionering.

Prissättning kan vara en av de olika fördelarna Slack har över lag just nu. Slack erbjuder för närvarande en "obegränsad" fri nivå, med begränsningar för sökbara meddelandarkiv, lagringsutrymme och antal applikationer och serviceintegrationer. Slacks taktik är att knyta samarbetslag på plattformen, och utnyttja sedan sin lojalitet genom att ropa dem i de betalda tierna, som erbjuder fler funktioner och lagring, gruppsamtal, prioritetsstöd och andra funktioner. För att Microsoft ska kunna ta en bit av Slacks snitt av pajen måste de övertyga sin målbaserade användarbas för att registrera sig för en betald Microsoft Teams-tjänst innan de prövar det.

Microsoft-lag finns i förhandsgranskning till kvalificerade Office 365-kunder från och med idag. Tjänsten blir generellt tillgänglig under första kvartalet 2017.