Angry Birds Space - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp är det berömda spelet Angry Birds Space. Normalt är det $ 4, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdag den 26 januari.

Vad är det?

Vi har täckt Angry Birds Space innan och det här är den senaste versionen. Bara om du inte vet om Angry Birds-franchisen, slänger en mängd tecknade fåglar sig på grisar för att förstöra dem. Det är lite våldsamt när du tänker på det, men det är allt bra. Vänligen förväxla inte detta med de klassiska Muppets Pigs in Space. Grisarna är skurkarna i det här spelet!

Under vägen försöker spelet lära sig lite vetenskap. Bildtexten förklarar några fakta om solsystemet och spelet använder viss grundläggande fysik och gravitation. Spelet är gratis men har massor av inköp i app.

Vem är det bra för?

De enda personer som verkar ogillar Angry Birds är de som brände ut på den. Jag är en av dem. Den kramen har kommit och gått. Angry Birds var det första spelet jag spelade på min iPhone, men för barn är det helt nytt och djupt underhållande.

Ska du ladda ner det?

Spelet tar upp cirka 153 MB, ganska liten för ett så packat spel. Jag håller den på min iPhone för att passera grisarna och fåglarna till en ny generation eller bara för när jag behöver lite nostalgi.