Picasa 3.6 uppdatering för enklare samarbete [groovyDownload]

Tillbaka i augusti lade Google till samarbete med Picasa Web Apps / Google Sites. Denna uppdatering var en lättnad för personer som arbetar med fotoprojekt och grupper / familjer som vill samarbeta och dela foton. Nackdelen är dock med den här (sällan använda) nya funktionen att användarna tvingades använda webapps eller Google-webbplatser om de ville samarbeta. Tyvärr är Google Sites inte den mest intuitiva appen att installera och komma igång.

IMOP, Google hoppade pistolen och lanserade funktionen innan den var klar för deras primära applikation Google Picasa Web Albums. Slutligen, med uppdateringen Picasa 3.6, har Google gjort det möjligt för användarna att samarbeta från Picasa-plattformen. Det finns några andra godis som ingår i plåstret; låt oss ta en titt.

Om du letar efter funktionen kan det vara svårt att hitta först. Samma gamla uppladdning till Picasa Web Albums- knapp kvarstår; men det är här du hittar flera nya funktioner.

Google har ändrat saker runt lite, och du kan nu ladda upp bilder i sin ursprungliga storlek. Tidigare var vi begränsade till bilder på 1600 pixlar eller mindre. Med Picasa kan du nu dela dina bilder via webbalbum direkt via uppladdningssidan. Du kan välja hela grupper eller enskilda kontakter som du vill ge tillgång till. Du har också möjlighet att bidra till deras bilder och detaljer.

När du väl är inbjuden att bli en bidragsgivare kan du snabbt lägga till andra folks webbalbum nu också. När du väljer ett album ser du alternativet att bidra till en kompis album. Därifrån ser du alla mappar som din kontaktperson har beviljat dig rätt att bidra till, och du kan välja vilken som ska skicka dina foton.

En annan uppdatering till Google Picasa avslutade en stor irritation med Picasa ansiktsskanner . Att ha ett program går automatiskt igenom alla dina foton och märker deras ansikten kan vara en riktig invasion av privatlivet. För vissa är det en bra funktion, men det var aldrig ett alternativ att stänga av det. Med 3.6-uppdateringen kan du nu inaktivera auto-ansiktsdetektorn från mapphanteraren. Beviljas, med Ansiktsigenkänning för din privata samling är en sak, men om du samarbetar med vänner på en offentlig webbplats, så är det något jag verkligen inte vill aktivera.

Om du bygger en bildsats och ingen av de förinställda storlekarna fungerar, är du i en riktig sallad. Tills nu! Med 3.6-uppdateringen kan du tilldela anpassade bildförhållanden till grödverktyget för att underlätta för redigering av flera bilder med samma dimensioner.

Taggar uppdaterade:

Jag märkte några andra uppgraderingar och förbättringar; Det fanns några ganska signifikanta förbättringar i Facial Tagging. Även om jag inte är fan av att använda ansikten på offentliga webbplatser, är det bra att snabbt tagga mina bilder hemma. Picasa 3.6 hittar inte bara ansikten med mer noggrannhet, men nu föreslår de en person när du klickar på rutan Lägg till ett namn om Picasa har en nära matchning.

När det gäller uppdateringar från Google:

Samarbetande album - Ladda upp från Picasa - I augusti 2009 introducerade vi samarbets album i Picasa Web Albums. Nu kan du ladda upp till en väns album direkt från Picasa-programvaran. Läs merGeotag dina foton med Google Maps - Lägg snabbt till geotags med hjälp av de nyligen integrerade Google Maps. Klicka på knappen Platser och dra dina foton till den plats där du tog dem. Naturligtvis kan du fortfarande använda Google Earth för att märka eller visa foton om du föredrar det. Läs merImportera, ladda upp och dela med varandra - Vi har förbättrat importen så att du kan stärka dina favoriter, ladda upp till Picasa Web Albums och dela med Google-kontaktgrupper samtidigt. Läs merTaggar - Bättre bulktagning, snabba taggar och taggtal - Vi har förbättrat märkningserfarenheten. Klicka bara på den nya etikettknappen på höger sida av fotofacket för att lägga till Quick-taggar , se taggantal för grupper av bilder och hantera taggar lättare. Läs mer

Det täcker 3.6 uppdateringen av Google Picasa. Märkte du något nytt jag glömde att nämna? Släpp en anteckning i kommentarerna!

Grundläggande om Picasa: Funktionerna i Picasa 3.6 [via Google Support]