Jag har slutfört 47 909 Google-sökningar under de senaste två åren. Och du då?

Fil detta under Intressant mer än Användbar, men visste du att Google har hållit reda på varje enskild Google-sökning du någonsin har utfört ? Det vill säga, åtminstone varje Google-sökning du har utfört när du är inloggad på ditt Google-konto. Tro mig inte? Gå hit: https://www.google.com/history

Snyggt va? Du kan bläddra igenom din webbhistorik ( innehåller sökningar och webbplatser som har besökts ) efter datum med kalendern till höger och under den totala sökningen du har utfört hittills. Jag närmar mig 50 000 Jag vet inte om jag är stolt över eller deprimerad av det.

Om du undrar om detta är ett brott mot integritet, så är det inte. Du godkände detta när du registrerade dig för ett Google-konto. Och du registrerade dig för ett Google-konto när du började använda Gmail, YouTube, Picasa, Google Dokument, Google Voice, Google Talk, Google Skrivbord, Google Sites, Blogger, Google Reader, Orkut, Google Code, iGoogle, Google Chrome. punkten. Det finns många saker som ägs av Google och du anmäler dig till något av det registrerar dig för Google Webhistorik också.

Personligen har jag inget emot det. Jag tycker att det är snällt intressant.

Google Trender

Du bör också kolla in avsnittet Trends, som fungerar precis som Google Trends men bara för dig. Alltid- inställningen är inte särskilt insiktsfull eftersom den kan spännas tillbaka i åratal, men om du begränsar det till det senaste året, de sista 30 dagarna eller de senaste 7 dagarna blir det intressant. Tydligen spenderar jag mestadels tid på googling , istället för att spendera den extra millisekunden för att bara tacka på. ( Jag tror i biz de kallar det som en "navigationssökning". ) Och det är inte förvånansvärt att den webbplats som jag besöker mest är en Bandcamp-sida som bara strömmar vitt brus ( lägger min baby i sömn, fungerar som en charm ).

Graferna längst ner bekräftar andra fakta om dina sökvanor som borde vara uppenbara. Till exempel gör jag mycket mer googling på vardagar än helgerna. Och jag googled minst i juli, när jag reser mestadels av månaden.

Inaktiverar och tar bort Google Webbhistorik

Om allt detta kryper dig, kan du klicka på Ta bort all webbhistorik och sedan pausa webbhistorik i obestämd tid i hela avsnittet All History .

Du kan också ta bort enskilda objekt. Du vet, för när du handlar julklappar för någon och du vill inte att de ska se vad du surfar på.

Markera rutan bredvid den och klicka på Ta bort .

Andra överväganden

  • Det här är annorlunda och skiljer sig från historiken som sparats i din webbläsare. Webbläsarhistoriken sparas lokalt på din maskin. Google webbhistorik sparas på Googles servrar och gäller för all aktivitet som görs när du är inloggad på en enhet. Så, till exempel, om du utförde en sökning på din iPhone, skulle det också dyka upp här. Om du vill ta bort alla spår av din webbhistorik måste du ta bort din webbhistorik i Google och din lokala webbläsarhistorik.
  • När du är i inkognitiläge, är du inte inloggad på ditt Google-konto, så din sökning / webbbläddringsaktivitet registreras inte i Google Webhistorik.
  • Google använder din webbhistorik för att skräddarsy dina sökresultat och annonser. Så, om du prövar dina sökmotorrangeringar eller bara vill se webben som resten av världen ser det, sök i Incognito Mode.
  • Om du har Javascript inaktiverat eller något annat "ingen skript" plugin installerat, kanske Google Webhistorik inte fungerar.
  • Om du installerar Google Verktygsfält startar Google spårningswebbplatser som du besöker, även om du inte åker dit direkt från Google.com.