Visa ett felmeddelande när datorn startar

Som vi har nämnt på innan är en av de mest värdefulla sakerna i din dator dina data. Ett sätt att kasta skulle vara identitetstjuvar av ditt spår är att få dem att tro att din dator är trasig. Det kan också vara praktiskt om du hölls i fängelse och tvingades skriva in ditt lösenord i din dator (för alla dina internationella spioner där ute som läser ...).

Med TrueCrypt kan du göra det så att din dator visar ingenting annat än en svart skärm och ett felaktigt utseende. En tjuv kan ge upp vid denna tidpunkt, men du kan helt enkelt slå in ditt lösenord och använda din dator som vanligt. Så här fungerar det.

Först måste du kryptera din systemskiva med TrueCrypt. Naturligtvis är kryptering av din skiva troligt avskräckande för din dagliga brottsling, men igen-gunpoint-gisslan.

När du har tagit hand om det, starta TrueCrypt och klicka på System >> Inställningar.

På skärmen Systemkrypteringsinställningar markerar du "Visa inte några texter på rutan före startautentiseringsskärmen (med undantag för nedanstående anpassade meddelande)". Detta kommer att avstå från den vanliga TrueCrypt Boot Loader-prompten för ditt lösenord. Skriv ett meddelande i textrutan. Använd någonting som övertygar som "Saknad operativsystem" eller "Ej diskett eller diskfel".

TrueCrypt kommer att varna dig om att datorn efter att ha aktiverat det här alternativet kommer att bli "fruset" när du slår på det. Du får inte en lösenordsprompt eller markör, även om startläsaren fortfarande accepterar ditt lösenord. Det här är vad du vill ha. Klicka på Ja.

Nu nästa gång du startar datorn, får du ditt falska meddelande. Skriv ditt lösenord och tryck på Enter för att komma in i Windows. Om du skriver fel lösenord inträffar ingenting.

När det gäller ökad säkerhet jämfört med att helt enkelt kryptera din systemdisk, lägger det här tricket inte till så mycket värde. Men det kan rädda dig i det sällsynta fallet du är tvungen att skriva in ditt lösenord under tvång. Eller, om inget annat, kan det göra en bra prank möjlighet.