Microsoft skickar Windows 10 Insider Preview Build 16199, innehåller nya funktioner

Microsoft utredde den senaste förhandsgranskningen av dess Fall Creators Update, Build 16199, till Windows Insiders i den snabba ringen den här veckan. Den senaste byggnaden kommer på klackarna i förra veckans release av bygg 16193 under sin Build Developer Conference. Liksom förra veckans byggnad innehåller den senaste versionen flera nya funktioner som Insiders kan börja testa ut före den officiella uppgraderingsversionen som förväntas senare i år.

Förhandsgranska Windows 10 Insider Build 16199

My People app Emojis. Funktionen My People, som återfördes i bygg 16184, stödjer nu att skicka och ta emot emojis- och anmälningsmärken från pinned-kontakter på aktivitetsfältet. Inlagda kontakter på aktivitetsfältet visar också en räknare för osynliga meddelanden. Om du hittar den här funktionen distraherande kan du stänga av den i aktivitetsfältet.

People-First Sharing har också lagts till och det låter dig dra och släppa filer direkt på fasta kontakter på aktivitetsfältet för att dela direkt med dem eller via e-post eller sociala nätverk.

Android samtalsanmälningar. Om du är en Android-användare kommer Cortana att visa meddelanden om inkommande samtal på flera enheter. För att ställa in det, installera Cortana-appen på din Android-telefon. Gå sedan till Inställningar> Synkroniseringsanmälningar och sätt på alla Cortana-enheter på flera enheter. När du får ett samtal får du en anmälan som visar vem det är och ger dig möjlighet att skriva ett svar eller avvisa samtalet.

Förbättringar för lagringssensor. Du kan redan automatiskt frigöra diskutrymme med Storage Sense och det har lagt till förmågor. Nu kan du ställa in det för att städa upp filer som har varit oförändrade i mappen Downloads för 30 dagar. För att justera huvudet till Inställningar> System> Lagring och välj sedan Ändra hur vi frigör utrymme.

Andra nya förändringar och förbättringar

Andra nya ändringar, förbättringar och korrigeringar för den här PC-byggningen omfattar följande:

  • Windows Defender Application Guard (WDAG) fungerar nu som förväntat på pekplattformade datorer.
  • [UTVECKLARAR] XAML-designern i Visual Studio 2017 slår ett fel som orsakar ett sprickfel under ThemeResource-referenser till XAMLs generiska.xaml-resurser. Vänligen uppdatera till den senaste versionen av Visual Studio 2017 Preview (Version 15.3 - 26510.00) eller senare. Om Visual Studio 2017 Preview redan är installerat kan användarna uppdatera genom att starta Visual Studio Installer och klicka på Update-knappen. Du kan bekräfta att du har rätt byggnad av Visual Studio Preview genom att gå till Hjälp> Om att bekräfta att du är på Version 15.3 (26510.0-Preview) eller senare.
  • Vi löst ett problem som resulterade i att många Win32-appar inte startade om vissa tredje partens antivirusprogram var aktiva före uppgraderingen.
  • Vi har uppdaterat Windows Defender Security Center för att inte längre markera funktionshindrade drivrutiner som problem. Vi har också justerat hälsoskanningslogiken så att ingen maximal ljusstyrka när du använder maximal ljusstyrka när du är ansluten till nätström. Uppskatta alla som delade feedback om ämnet.
  • Som ett resultat av låg användning har vi fattat beslutet att ta bort snabba anteckningar.
  • Vi har uppdaterat vår migrationslogik så att det går att fortsätta från den här byggnaden, rotationsläget kommer att bevaras över uppgraderingar.
  • Vi löst ett problem som resulterade i att färgprofiler ignorerades efter att ha startat vissa fullscreen-spel.
  • Tillägg: För att hjälpa dig att snabbt hitta det alternativ du letar efter har vi uppdaterat kontextmenyerna för appar och plattor i Start för att nu inkludera ikoner för fler åtgärder, inklusive Dela, Avinstallera och Betygsätt.

När uppdateringsprocessen är klar krävs en omstart och för att verifiera ditt byggnummer slår du Windows-tangenten och skriver: winver och trycker på Enter och du ska se att du har Version 1702 Build 16199.1000.

Det är också värt att notera att för dem som fortfarande hänger med Windows Phone släppte företaget också Windows 10 Mobile Build 15215. Du kan ta reda på vad som är nytt med mobila, kända problem med PC och den fulla omkopplingen i Dona Sarkars inlägg på Windows Experience Blog. Sammantaget mycket spännande att kunna ta hand om de nya byggnaderna så att vi kan spela med alla dessa nya funktioner.