Förbättra säkerheten avsevärt under användning av ditt GMail-konto

Google gjorde nyligen en ändring i Gmail som tillåter användare att aktivera SSL-kryptering (även känd som https) för hela webbplatsen / applikationen där tidigare SSL endast användes på inloggningssidan.

Att jag har använt GMAIL nyligen för mer än bara övergående bortkastnings-e-post (jag vet ... Jag vet ...) Jag är väldigt glad Google bestämde mig för att ytterligare skydda sina kunder genom att lägga till SSL till hela webbplatsen!

Låt oss snabbt komma till How-To Aktivera SSL för alla sidor i Gmail:

1) Logga in till Gmail och klicka på Inställningar

2) Bläddra till botten och klicka på Bullet Använd alltid https och klicka på Spara inställningar

3) Uppdatera din webbläsare (vanligtvis bara genom att trycka på F5) och TADAA !!! Den här uppdateringen möjliggör HTTPS för alla GMAIL-sidor!

Vissa av er kanske frågar "Vad är den stora affären? Varför spänningen? Visst är kryptering i transit en bra sak. Men sannolikheten för att någon sniffar / fångar min trafik mellan min webbläsare och Gmail-servern är i bästa fall mellan 1-5%. (50% -75% om du har en uttråkad IT-kille på jobbet.) " Och du vet vad, om det är det som oroar mig, skulle jag hålla med. slösa inte tiden. MEN det är inte det scenario som berör mig.

Du ser att en av de stora sakerna om Gmail (eller någon onlinetjänst för den delen) är dess förmåga att nås från vilken dator som helst, överallt i världen, inklusive:

  • Arbete
  • Hem
  • Mobil enhet (iPhone etc.)
  • Vän / Relativ / Tjejvänner
  • Kioskterminaler (se var jag går med det här?)

Och det är faktiskt där faran ligger. Du ser att nästan alla webbsidor du har tillgång till (inklusive dina Gmail-, Hotmail- och Yahoo Mail-konton) cachas av din webbläsare och lagras på datorns (eller Kiosk) lokala hårddiskar. Det enda undantaget från denna regel är givetvis SSL-skyddade sidor !!! Du ser att standardbeteendet för nästan alla webbläsare (ur lådan) inte ska cache SSL-sidor (även https-sidor.) Därför gör jag så mycket om Google som möjliggör SSL-skydd för ALLA sidor i Gmail.

Exempel - Ett par år tillbaka när jag arbetade för ett företag som datorteknik specialist, skulle några av de mest användbara uppgifterna jag skulle samla vara från användarens cachade Internet-mappar. Det är fantastiskt vad du alltid hittar där. Innehållet i resultaten var ALLTID användarens e-postmeddelanden från deras Hotmail- eller Yahoo Mail-konton. Jag vet ... eek!

Så, får du det? Gå nu och aktivera SSL ASAP om du är GMAIL-användare. Lita på mig, det sista du vill ha är din personliga e-post sitter på en flygplats terminal kiosk kvar för att någon ska läsa och utnyttja!

Från den 8/26/08 (Dåliga nyheter för Yahoo och Hotmail-användare)

  • Gmail.com - SSL / https-kryptering som stöds för alla sidor, inklusive inloggning och e-postläsning / författande
  • mail.Yahoo.com - SSL / https tvingas under inloggning, men SSL stöds inte för någon annan sida
  • Hotmail.com/mail.Live.com - SSL / https stöds inte för några sidor (inte ens inloggningssidan)

Frågor? Kommentarer? Skulle älska att höra från dig!

Taggar: säkerhet, kryptering, ssl, hotmail, gmail, yahoo-mail, integritet