Så här använder du Daydream-funktionen på Nexus 7

Android Jelly Bean har en groovy funktion som heter Daydream, vilket gör din Nexus 7 till en digital fotoram, bordsklocka och mycket mer. Och det är också lätt att använda.

Låt oss dock få en sak rak. Det här är inte en skärmsläckare - den fungerar bara när tabletten är dockad eller laddad. Om du har mer än ett användarkonto på din surfplatta borde du också veta att varje användare kan ha egna dagdröm inställningar.

Aktivera dagdröm på Nexus 7

Från enhetens inställningar trycker du på Visa under Enhetsavsnittet.

Tryck sedan på Daydream.

Du ser den dedikerade Daydream-menyn. Den har en på / av-knapp för funktionen högst upp, och det låter dig välja vilken dagdröm du vill ha. Men först välj när du vill att din surfplatta ska dagdrömma. Här valde jag att ha det dagdröm medan det laddas.

Nu kan du välja dagdrömstil du vill använda. Beroende på appar som du har installerat kan det finnas flera av dem. Vissa har egna inställningar, som du kan komma åt via knappen Inställningar bredvid dess namn (endast när det är valt).

Till exempel kan dagdrömmen i fotorammen välja vilka album du kan använda, både på surfplattan och på ditt Picasa-konto.

Jag låter dig experimentera och upptäcka resten av dem själv, men jag ger dig ett annat tips. Jag nämnde att andra appar även erbjuder denna funktion. Tja, om du har installerat Flipboard ser du ett mycket snyggt bildspel av bilder från historier. Det här är faktiskt en ganska ny funktion i appen - Flipboard har meddelat det nyligen.

Hur är det med dig? Använder du den här funktionen? Hittade du andra appar som har en grov dagdröm komponent till dem? Låt mig veta i kommentarerna.