Det finns en New MiFi i staden och det packar 4G LTE

Under de senaste veckorna har Mr. Groove testat en 4G LTE-dongle från Verizon Wireless, och mer nyligen den nya Verizon Mobile WiFi Hotspot-enheten (MiFi). Novatel V4G LTE Mobile Hotspot MiFi 4510L ger samma höghastighetshastighet som sin USB-dongle, men den gör det så trådlöst och låter dig ansluta flera enheter samtidigt (5). Det finns dock ett bakslag, datagränserna är inte tillräckligt höga för ett nätverk med denna snabba hastighet.

Novatel MiFi är inte den första trådlösa hotspot-enheten som finns tillgänglig på Verizons 4G LTE-nätverk. För en månad sedan kom Samsung SCH-LC11 ut, och den erbjöd hastigheter kring 12 Mbps nedladdning och 5 Mbps uppladdning. MrGroove i Seattle har konsekvent fått 15 Mbps nedladdning på Samsung men vi hör Novatel gör lite bättre. 4510L har en hastighet på 20 Mbps och 7 Mbps, och det erbjuder fler inställningar för enhetshantering. Dessutom har det också batteriindikatorn och det anslutna enhetnumret som visas på framsidan. till skillnad från Samsungs MiFi som kräver att du loggar in på enheten för att se batterinivå och anslutningsantal.

Båda MiFi-enheterna kan betjäna antingen 3G eller 4G men det finns inget sätt att manuellt bestämma vilka anslutningar som ska anslutas till. Så om 4G är tillgängligt ansluts MiFi alltid till 4G. Detta är främst en besvikelse eftersom 3G tar en betydligt mindre mängd batterier, men båda MiFi-enheterna kommer att ge internet medan de ansluts till laddaren via USB till PC eller väggen, så det är inte en stor fråga som jag antar ...

Gillar du inte batterilivslängd på 3-4 timmar? Använd en dongle.

Naturligtvis, om du bara behöver ansluta en enhet, är 4G LTE USB dongle ett annat alternativ. Verizon har tre 4G-kompatibla USB-donglar tillgängliga, och de går alla på samma $ 250 + -pris ( eller $ 50- $ 100 med ett 2-årigt kontrakt ) som MiFi vi nämnde ovan. Och för första gången kommer alla Verizons USB-donglar att fungera på både Windows och Mac. Av 3, tar Pantech 4G UML290 kakan. Där de andra två donglarna är kvar, känns tunna och ömtåliga, erbjuder Pantech en starkare byggnad. Det erbjuder också två externa 3G och 4G antennplatser som kan öka nätverksmottagningen. MrGroove spelade med Pantech i Seattle och trodde att anslutningarna var lite bättre än på WiFi så om du ska resa runt i stadsområden som har begränsad 3G eller 4G, kanske du vill ta en titt på Verizon Dongle Vs. Verizon MiFi.

Nice Speed, Lame Data Limits och Price

Nu är de dåliga nyheterna - oavsett vilken enhet du väljer, Verizons 4G LTE-planer skräp om du frågar mig. De är begränsade till 5 GB och 10 GB och erbjuder inte en obegränsad plan. Två tillgängliga planer är:

  1. $ 50 för 5GB per månad + $ 10 per extra GB
  2. $ 80 för 10GB per månad + $ 10 per extra GB

Baserat på priser och datagränser kan du se att Verizon inte kommer att ersätta din hemanslutning när som helst snart. Så om du kan hantera lägre hastigheter, erbjuder Sprint faktiskt ett groovy alternativ. Sprint 3G / 4G USB U600 eller Sprint Novatel MiFi 4082 ger dig 3 till 5 Mbps nedladdning och 1 Mbps uppladdning för endast $ 59, 99 i månaden med en obegränsad dataplan på 4G ( 5GB på 3G ).

Slutsats

Om du behöver seriös mobil internethastighet är Verins 4G LTE MiFi-hotspots och USB-donglar fantastiska! Verizon har en del av den bredaste spridningen 4G-täckningen, men deras plan kommer att bränna ett hål i din plånbok väldigt snabbt om du överstiger deras löjligt låga data gränser. Om du letar efter att ersätta din hemanslutning, är Sprint ett bättre sätt att hantera. förutsatt att du befinner dig i deras begränsade 4G-täckningsområde.