Så här säkerhetskopierar du Windows 10 Start menylayout

Startmenyn i Windows 10 har kommit långt sedan tidigare versioner av Microsofts operativsystem. Att anpassa Start-menyn till din smak kan ta en betydande mängd tweaking och det är lätt att glömma exakt vad du gjorde för att få det som du vill ha det.

I Start-menyn i Windows 10 kan du göra många coola saker som stiftprogram och andra objekt, gruppprogram tillsammans och mer. Och det finns många nya funktioner som kommer snart.

Om något skulle gå fel med ditt system och du måste göra en ren Windows 10-installation, skulle det vara en stor irritation att omorganisera allt på menyn igen. Här är en titt på hur du säkerhetskopierar layouten.

Säkerhetskopiera Windows 10 Start menylayout

  1. Kontrollera att dolda filer och mappar är aktiverade.
  2. till \ AppData \ Local \ TileDataLayer för det konto du säkerhetskopierar - i mitt fall är det C: \ Users \ Brian \ AppData \ Local \ TileDataLayer- och där ser du en databasmapp. Den innehåller den sparade layouten på Start-menyn.
  3. Kopiera databasmappen till ett säkert ställe och lagra det någonstans säkert (inte på din dator utan en extern eller nätverksenhet eller molnlagring)

För att återställa layouten, kanske efter en PC-uppdatering, kopiera databasmappen tillbaka till \ AppData \ Local \ TileDataLayerfolder. Kom ihåg, men precis som när du säkerhetskopierade mappen måste du vara inloggad på ett annat konto än det du återställer det till.

Om du har spenderat timmar minutiöst tweaking och anpassar layouten, kommer det att rädda huvudvärk för att ställa upp det igen.

Vad tar du med? Har du länge anpassat layouten på Start-menyn i Windows 10? Låt oss veta i kommentarsektionen nedan.