Så här synkroniserar du din Google Kalender med Thunderbird med Lightning

Tidigare i veckan tog vi en titt på hur fantastisk Thunderbirds Lightning Calendar-tillägg är. Det enda problemet med det är dock att det som standard ingår bara en lokalt lagrad kalender. Om du använder Google Kalender över dina enheter synkroniseras Lightning med det felfritt. Inställningen är dock inte särskilt intuitiv, så här är en groovy guide för att ställa in det för att fungera korrekt.

Synkronisera Thunderbird med Google Kalender

Öppna din Google Kalender med din favoritwebbläsare och öppna inställningsmenyn genom att klicka på kugghjulsikonet längst upp till höger på sidan.

Klicka på fliken Kalendrar och klicka sedan på Kalender som du vill använda för synkronisering.

Bläddra ner på kalenderns inställningssida och hitta det exakta kalender-ID. Om det här är din standardkalender är IDet troligen din Gmail-adress.

Nu öppnar du Thunderbird och klickar på Arkiv >> Ny >> Kalender.

Nu finns det två kulsval i popupen som visas. Klicka på "På nätverket" och sedan på Nästa.

För formatet, välj CalDAV och skriv sedan in följande webbadress, förutom att du ersätter ditt eget kalender-ID för "YOURCALENDARID"

  • https://www.google.com/calendar/dav/YOURCALENDARID/events

När du är klar skriver du på Nästa.

Skriv in ett namn för din kalender och välj en ikonfärg för den. Du kan också ställa in vilket e-postkonto du vill att kalendern ska användas för inbjudningar och annan korrespondens. Klicka på Nästa.

Ange Google-uppgifter som är kopplade till det konto som Google Kalender tillhör.

Obs! Om du använder 2-stegs autentisering måste du ange ett auktoriserat appspecifikt lösenord istället för ditt faktiska lösenord.

Klicka på Slutför, och du är klar.

Nu synkroniseras din Google Kalender till Mozilla Thunderbird med Lightning Calendar addon.