Fredag ​​kul: Alien Swarm, fri att spela via ånga

Det är fredag ​​igen och arbetsveckan är över. Du vet vad det betyder. Tiden att luta sig tillbaka, slappna av och utrota en utomjordisk angrepp. Alien Swarm är ett gratis spel som nyligen släpptes ut på Steam-nätverket av Valve. Spelet innehåller 1 full co-op 4-spelare kampanj och en källkod utvecklare kit (SDK) för att uppmuntra gemenskap modding.

Vad är historien?

Alien Swarms designer är laget ursprungligen känt som Black Cat Studios. Innan han anställdes av Valve skapade detta lag den ursprungliga Alien Swarm som en orealistisk turnering 2004 mod. Det här laget är samma grupp människor som arbetade på Left 4 Dead och Portal 2. Men låt oss fortsätta med den del du verkligen bryr dig om, spelet.

Du är en IAF-soldat i en skvadron av marinister beordrade att undersöka en utomjordisk angrepp av en koloni någonstans i rymden. Som det visar sig är infestationen svårare än vad som tidigare trodde, och din lilla grupp av 4 marinister är in för mer än de förhandlade.

gameplay

Spelet innehåller flytande 4-personers co-op vs en stor och oändlig främmande svärm. Det finns flera olika alien buggar att squish och flera olika enheter att använda mot dem. Om du har spelat Left 4 Dead, är du förmodligen redan bekant med denna stil av spel. Men, snarare än att vara en första person shooter, innehåller Alien Swarm en topp-visning tredje person kamera som ger dig en snygg titt på hela kringliggande slagfältet.

Som ett co-op spel är den stora egenskapen hos plattformen möjligheten att leka med dina vänner och Steam kompisar. Att ändra din squad layout och utrustning kan helt förändra spelets dynamik, men det övergripande temat återstår statiskt: "Work Together."

Alien Swarm har fyra olika klasser att välja mellan, med totalt åtta olika tecken att spela. Varje tecken har olika statistik och bonusegenskaper, och varje klass kan använda olika typer av utrustning som är unika för dem. Till exempel är "Medic" den enda klassen som kan använda Medkit, men den är också effektivare med Adrenalin Boosters och andra squad förbättringar.

Det finns över 40 olika typer av vapen, men du måste låsa upp de flesta av dem. Spelet börjar med bara grunderna, och du måste spela igenom och tjäna "XP" för att få tillgång till den låsta utrustningen.

Prestationer

Om den råa bbq'd alien-åtgärden inte räcker, har Valve hållit det här spelet i överensstämmelse med sina andra titlar och inkluderat "Achievements." Under hela lek kan du sträva efter att utföra uppgifter som ger dig lite feta brager mot andra spelare . Några av dessa prestationer är oerhört lätta, medan andra sträcker sig nära det omöjliga. Naturligtvis är de rent för estetik och ger ingen funktionell belöning, men prestationstitlarna och beskrivningarna är säkert underhållande. Dessutom finns det en hel del referenser till andra spel i Steam lineup, aka gratis reklam.

Övergripande Alien Swarm är ett roligt spel med mycket återspelningsvärde.

Bara för att nämna igen är det gratis, och det är på Steam. Dessa två skäl bara är groovy att ge det åtminstone ett skott. Jag ger det två groovy tummar upp!

Hämta och spela Alien Swarm gratis via Steam