Apple släpper iOS 5.0.1 med blandade reaktioner

Apple släppte sin första uppdatering till den nya iOS Version 5 igår - iOS 5.0.1. Uppdateringen från Apple innehåller multitasking-gester för den ursprungliga iPad, buggfixar med dokument i molnet och förbättrat röstigenkänning för australiensiska användare. Den största uppdateringen för de flesta av oss är dock en lösning för fel som påverkar batteritiden för alla enheter som kör iOS 5.0 - iPhone 4S-användare i synnerhet.

Jag har spårat upp lanseringen av uppdateringen av iOS 5.0.1 under en tid och många utvecklare som använder betaversionen sa att de märkte betydande batteribesökningar, men användare på Apples supportforum säger det motsatta. Det är fortfarande för tidigt för mig att berätta om batteriet dräneringsproblem har lösts med den senaste uppdateringen men jag håller alla uppdaterade om att hitta mig under nästa vecka eller två.

Det sagt är det fortfarande många variabler med iOS 5.0.1 som kan bidra till kort batterilivslängd, så om du fortfarande har problem ska du kolla in min omfattande guide för att förlänga batterilivslängden för iOS-enheten.

IOS 5.0.1 inkluderade också en säkerhetsfix för iPad 2 Smart Cover-sårbarheten som vi rapporterade några veckor tillbaka. Jag bekräftade att du inte längre kan komma in i iPad utan ett säkerhetslösenord med hjälp av Smart Cover hack.

Hur har iOS 5.0.1 arbetat för dig? Vi skulle gärna höra din erfarenhet med det i kommentarerna.