Adobe Flash Player avbryts på Android-enheter

Tro det eller inte, Adobe har bestämt sig för att sluta sluta Flash Player för Android från och med augusti, vilket betyder att det bara är en fråga om tid innan webbplatser som använder Flash börjar börja se något sådant på Android Mobile och Tabletter ...

Efter det hela ljudet gjorde om att Flash var närvarande på Android och inte tillgängligt på iPhone och iPad, verkar det som att saker går i HTML5-riktningen.

Enligt ett inlägg på Adobe-bloggen kommer Flash Player inte att utvecklas för Android: s nästa version, 4.1 (eller, som många redan vet det, Jelly Bean) och från och med den 15 augusti kommer du inte att kunna installera den från Google Play-butik. Så, om du planerar att ladda ner det, bara om du skulle göra det nu innan det försvinner.

När du har laddats ner får du fortfarande uppdateringar för att bli flash på din Droid, men om du uppgraderar från Ice Cream Sandwich 4.0 till Jelly Bean (4.1), kommer uppdateringar inte att fungera och Adobe varnar användare som eftersom den nuvarande versionen inte är certifierad för att fungera med 4.1 kan det visa ett oförutsägbart beteende. Ändå, även om det inte kommer att bli certifierade implementeringar av Flash for Android 4.1, skulle jag tro att vissa utvecklare kommer att försöka anpassa det (inofficiellt).

Varför stödet för support för Adobe? Adobe säger att det kommer att fokusera sina ansträngningar på Flash för PC-surfning och mobilappar packade med Adobe AIR.

Nu vet jag inte om detta visar att Steve Jobs hade rätt om Flash hela tiden, men han skulle säkert ha haft ett gott skratt om han fortfarande skulle vara här hos oss.