SpeakMe är en gratis Android App som läser meddelanden till dig

Med en enkel appinstallation kan Android vara "övertygad" för att prata meddelanden till dig. Detta kan vara ganska användbart, särskilt när du kör och behöver din uppmärksamhet att fokusera på vägen. SpeakMe-appen kommer att få dig denna funktion och det är gratis.

Installera appen på din Android-enhet, från Play Butik. Du kan hitta den här eller du kan leta efter den direkt från din smartphone eller surfplatta.

När appen är installerad kommer du att ta en snabbguide om vad den kan göra. Engelska i det (och menyerna) är inte perfekt, men det gör ett anständigt jobb.

Du kan avmarkera Visa vid start-appen och det visas inte nästa gång du startar appen, men jag rekommenderar att du kör den första gången för att komma igång.

Det ber dig få Android text till talbiblioteket, vilket du behöver för SpeakMe att köra.

Om du hoppa över den ursprungliga inställningen kan du hämta biblioteket från Play Butik, här.

När det är klart, kommer du till en skärm som börjar SpeakMe.

Efter att ha startat, frågar nästa meny för tillgänglighetstjänsten så att den kan komma åt texten du skriver. Tänk på att innehålla kreditkortsnummer och annan känslig information - förutom lösenord. Om du har oro för sekretess med detta, kanske du inte vill aktivera det.

Efter den första inställningen trycker du på menyknappen på din enhet och trycker på "Välj Apps" i menyn som dyker upp.

Därefter får du en lista över installerade appar där du kan välja tid (i sekunder) mellan meddelanden från samma app.

När du är klar med att välja vilka appar du vill ge dig röstmeddelanden, är du helt klar. Varje gång det finns en anmälan från en app du valt hörs den. Appen läser även textmeddelanden till dig. Se till att du använder det på ett rättsligt sätt, speciellt får du meddelanden som är provocerande eller inte säkra på jobbet.

Inställningsmenyn tillåter några användbara anpassningar, inklusive möjligheten att inaktivera appen genom att skaka enheten. Du kan också välja ljudströmmen som används av appen eller ställa in SpeakMe för att bara säga namnet på appen istället för att ge dig fullständiga meddelanden.

Har du prövat SpeakMe eller har ett förslag till en app som har liknande funktioner? Lämna en kommentar och berätta om det.