Så här springer du Spotify till den nya Chromecast

En av de nya funktionerna Google pratade vid Nexus-händelsen i förra månaden var möjligheten att strömma Spotify-innehåll till den nya Chromecast. Här är en titt på hur man gör det på antingen en iOS- eller Android-enhet.

För att detta ska fungera, se till att du har den senaste versionen av Spotify installerad på din enhet. Du kan hitta länkarna till Spotify-appen för Android och iOS nedan.

Om du är ny på Googles senaste streaming dongle, kolla in vår guide om hur du konfigurerar den nya Chromecast.

Obs! Du måste vara en premium Spotify-abonnent för att kunna spela musik via din Chromecast Audio-enhet. Du måste också se till att dina enheter är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

Ström Spotify till Chromecast iOS

Starta Spotify-appen på dig iPhone, iPad eller iPod touch och hitta spåret eller albumet du vill lyssna på. Tryck sedan på Enheter tillgängliga längst ner på skärmen.

Välj sedan din Chromecast från listan och njut av dina låtar på din TV eller högtalare.

Ström Spotify till Chromecast Android

Processen är densamma på Android, det ser bara annorlunda ut. Börja spela ditt spår och tryck på Enheter tillgängliga längst ner. Välj sedan din Chromecast från listan.

Vid tidpunkten för det här skrivandet arbetar Spotify bara med de nya Chromecast-enheterna. Om du fortfarande äger en Chromecast från den första generationen måste du vänta några veckor tills det får en uppdatering för firmware för att tillåta streaming.

Jag har bara använt det här på Chromecast-videoklippet som är anslutet via min AV-mottagare, men det är ganska lyhört och fungerar snabbare än den första genen Chromecast.

Det är också värt att notera att du kan använda din telefon eller surfplatta för att styra uppspelning och bläddra igenom låtar. Om du spelar den via din TV får du en cool bildvisning på storskärmen.

Ge det ett skott och låt oss veta vad du tycker om funktionen i kommentarerna nedan.

  • Spotify för Android
  • Spotify för iOS