Så här ansluts du alltid till Windows Live och Hotmail via HTTPS

Om du befinner dig ofta med offentlig WiFi, oskyddat nätverksprogram eller din telefon kanske du vill aktivera säkra anslutningar för ditt Hotmail-konto. Gmail gör det som standard, men Hotmail, Facebook och andra kräver att du aktiverar funktionen manuellt. Den säkra anslutningen upprätthålls via HTTPS, som innehåller TLS (transportlagssäkerhet) för att kryptera data mellan dig och servern. Det är inte en oföränderlig försvarslinje, men den håller den gemensamma identitetstjuven och nätverket sniffer ut.

Den tillfälliga snabbkorrigeringen

Vad händer om du bara använder sällan osäkra nätverk? Tja, i det fallet kan du använda en enstaka säker anslutning.

När du går till inloggning och använder Hotmail (eller resten av Windows Live) skriver du bara HTTPS: // före webbadressen. Detta ger dig en säker anslutning till Hotmail för en enda session. Om du föredrar den här metoden är det användbart att skapa ett bokmärke med https: // som ingår i adressen.

Den permanenta korrigeringen

Jag använder offentlig WiFi hela tiden, oavsett om jag reser på tåget, bussen, färjan, etc. Det finns vanligtvis ett trådlöst nätverk. På grund av detta vill jag bara ställa Hotmail att använda HTTPS som standard, 100% av tiden.

Notera:

Aktivering av HTTPS över Hotmail kommer att rota upp befintliga Windows Live Mail-konton. Det kommer också att påverka Windows Mobile och Outlook Hotmail Connector-klienter. Lyckligtvis fungerar det fortfarande om du justerar inställningarna.

Steg 1

Logga in på ditt Windows Live Hotmail-konto.

Steg 2

Besök HTTPS-hanteringssidan .

Här bara Klicka på kullen märkt Använd HTTPS automatiskt och klicka sedan på Spara .

Gjort!

Nu när du bläddrar genom hela ditt Windows Live-konto kommer du att vara säkert ansluten. Om du vill vara säker, kolla adressfältet för att se om https: // visas före webbadressen.