Installera en VPN - PPTP-värd på ditt hem Windows 7-dator [Hur-till]

För år och år sedan innan VPN (Virtual Private Network) blev en vanlig term för företagets personalstyrka skapade Microsoft PPTP (Point to Point Tunneling Protocol.) Som VPN kan du koppla säkert till fjärranslutna nätverk som ditt hemnätverk eller din Vänns / föräldrars datorer (om de behöver lite teknisk support.)

Dessutom är det vackra med Microsoft PPTP att du inte behöver $ 10k av dedikerad VPN-maskinvara eller en nätverksadministratör för att ställa in den. Allt du behöver är en Windows 7-dator och 3 minuter för att läsa denna groovy How-To Tutorial!

Så här konfigurerar du en VPN / PPTP-värd för hem med hjälp av Windows 7

1. KlickaWindows Start Orb och Typ nätverksanslutningar i sökfältet. Klicka sedan på länken Network Connections .

2. I fönstret Nätverksanslutningar om Arkiv-menyn inte är tillgänglig Håll Alt och klicka sedan på Ny inkommande anslutning.

3. Kontrollera vilka användare som får använda anslutningen Du kan lägga till en ny användare om du vill. Klicka på Nästa för att fortsätta.

4. Markera rutan Via Internet och klicka sedan på Nästa .

5. Välj Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) och klicka sedan på Egenskaper . I fönstret Egenskaper Markera rutan Tillåt uppringare att komma åt mitt lokala nätverk och Ange Tilldela IP-adresser automatiskt med DHCP . Återgå nu till föregående fönster och klicka Tillåt åtkomst .

6. Voila, VPN-värdanslutningen är nu skapad! Vi är inte färdiga än, dock; nu måste vi se till att gateway-brandväggen (routern) på ditt nätverk dirigerar Internet PPTP-trafiken till din Windows 7-box.

7. Från din webbläsare Skriv in din routernätverksadress . Den här adressen är vanligtvis 192.168.1.1 eller 192.168.0.1 som standard på de flesta hemnätverk. När du har nått ditt routerns gränssnitt har vissa routrar möjlighet att aktivera PPTP- genomgång och andra VPN-portar. Om det här alternativet inte är tillgängligt för din router kan du justera detta med port vidarebefordran i nästa steg.

8. Om din router inte har en inbyggd VPN-inställning kan du manuellt öppna din PPTP VPN-port. Under Port Range Forwarding Skapa en ny framåt . Ställ in start till 1723 och slutet till 1723 . aStäll protokollet till TCP och IP-adressen till din lokala nätverks-IP-adress .

När brandväggen är inställd, kommer den att vidarebefordra all VPN / PPTP-trafik till din Windows 7-låda. Därifrån kommer din fjärranslutna dator att få tillgång till alla nätverksenheter i ditt hemnätverk (andra datorer, servrar, etc.)

En sak att notera - lika bra som PPTP, är RDP troligtvis det enklaste sättet att komma åt ditt hemnätverk, men RDP är endast begränsad till fjärrkontrollen, så om du vill kopiera filer som sitter på din hemserver / dator, använder du en Hem VPN / PPTP är förmodligen det bästa alternativet.