Så här hittar du ut om du har de senaste uppdateringarna för Windows 10 och Office 365 Installed

I en tid som programvara som en tjänst förändras applikationer och operativsystem ständigt. Två perfekta exempel är Microsofts Windows 10 och Office 365 produktivitetssvit. Oavsett om det är en funktion, kvalitet eller kumulativ uppdatering, kan det bli svårt att hålla reda på vad som är nytt eller ändrat.

Microsoft uppdaterar kontinuerligt dess uppdateringsmekanismer också; introducerar nya terminologier som aktuell, uppskjuten och långsiktig service kanal. Så, hur säger du vad som är installerat eller uppdaterat eller senast? Programvaruföretag ändrar loggtjänster Windows Update History och det som är nytt i Office 365 webbsidor kan hjälpa dig att få fart på alla uppdateringar och nya funktioner. Låt oss ta en titt på vad som finns på varje sida.

Ta reda på versionsuppdateringar och utgåvor för Windows 10 och Office 365

Kontor 365

Microsoft upprätthåller en ändringsloggssida där Office 365-abonnenter kan få reda på den senaste versionen, ändringar och funktioner som ingår i appar som Word, Excel och PowerPoint. Förändringar införda i Office 365 är täckta fram till september 2016.

Separata flikar hjälper dig att filtrera efter plattform, så om du vill veta vad som finns i den senaste versionen av Office for Mac, iOS eller Android, kan du klicka på en flik för att ta reda på det.

Vi omfattade tidigare hur man byter från en uppskjuten till nuvarande kanalfrisättning i Office 365 for Business. Användare kommer att märka att Microsoft använder en liknande versionering till Windows 10 för Microsoft Office. Detta identifieras av året och månaden. Den nuvarande versionen av detta skrivande är 1707 (2017, juli). Från och med hösten kommer både Office 365 och Windows 10 att släppa stora uppdateringar, följt av en annan release på våren.

den nya sidan finns också en förändringslogg för funktioner för Office Insider-utgåvor tillsammans med eviga licenser. Perpetual Office-licenser får inte nya funktioner som Office 365-abonnenter, så du får inte se större tillägg.

Windows Update History

Windows 10 håller för närvarande en historia av framgångsrika eller misslyckade uppdateringar. Du kan hitta det genom att öppna Start> Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update> Uppdateringshistorik. Det är dock inte uppenbart huruvida den senaste kumulativa uppdateringen är installerad från den här sidan.

Här kan webbsidan för Windows Update History vara användbar. Användare kan granska en kronologi av uppdateringar som släppts för både klient- och servernsversioner sedan 2015.

Direktladdningslänkar till Microsoft Update Catalog för varje uppdatering är också tillgängliga. Detta gör det bekvämt för användare som kan vara på långsamma anslutningar eller upplever svårigheter att hämta via Windows Update.

Med hjälp av både Windows Update History och What's New i Office 365-sidor kan användarna verifiera om de är enkla att uppdatera. Jag tycker det är personligt att hålla sig uppdaterad om de nya funktionerna så att jag direkt kan utnyttja dem i mitt arbetsflöde.

Låt oss veta om du hittar dessa tjänster till hjälp. Vi är också intresserade av att veta om du är en Office 365 Subscriber, Insider eller bara en vanlig Office 2016 evig användare.