Så här roterar du en hemfilfil i Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker är ett bra gratis verktyg från Microsoft som jag använder hela tiden. Det är särskilt användbart eftersom det kommer att acceptera rörelser som skapats på nästan vilken enhet som helst och låter dig redigera och förbereda dem för visning av fam.

I denna kommer jag att dela ett tips som du definitivt behöver om du delar min dåliga vana med att skjuta video på din telefon eller kamera i vertikal position. Innan jag bestämde mig för den här snabbkorrigeringen, körde den min fru galen som hälften av våra videor på TV: n var sidledes eftersom jag alltid glömde att filma sidled på min telefon ... Hur som helst - här går du!

Innan vi börjar ...

Självklart måste du ta en kopia av Windows Live Movie Maker. Du bör också kontrollera vilken fil du planerar att använda stöds också. Chansen är att det är men ändå bara en FYI på det.

Steg 1

Starta Movie Maker och lägg till din film genom att klicka på Lägg till videor och foton och välj den video du vill rotera.

Steg 2

Nu har vi laddat upp videoklippet. Att rotera det är lika enkelt som att klicka på Rotera till vänster eller Rotera åt höger i verktygsfältet högst upp under fliken Hem tills klippet är i önskat läge.

Steg 3

Nu är här ett viktigt tredje steg. Om du klickar på Spara får du inget mer än ett Windows Live Movie Maker-projekt, och du kan inte göra för mycket med det. För att få en fil som du faktiskt kan använda måste du klickaikonen Document looking i det vänstra hörnet av fönstret och Välj Spara film. Nu tror jag att du kanske vill gå med inställningen Rekommenderad för denna projektkvalitet, men du kan välja allt annat du vill ha från menyn. Om du sköt filmen i HD, välj en annan inställning för att möta dina behov (som High-Def osv.).

När filen har exporterats får du en .wmv- videofil, roterad och klar för visning. Ah ... mycket bättre!