Så här tillåter och installerar program från okända källor på Android

Vanligtvis är det en bra idé att få dina appar från Android Marketplace. Men ibland kanske du vill ladda ner en app som inte finns på Marketplace ännu, till exempel SWYPE eller kanske du utvecklar din egen app och behöver testa den. Som standard tillåter Android inte att appar installeras om de inte är från marknaden, och Google har öppet med en groovy-inställning som omedelbart låser upp det. Vi gör det!

Obs! Dessa skärmdumpar togs med en Samsung Galaxy Epic 4G. Faktiska menyplatser och anteckningar kan variera beroende på tillverkaren av din enhet men de borde vara likartade.

Så här tillåter installation av externa appar på din Android-telefon

Steg 1

Öppna inställningsmenyn på din Android-telefon.

De flesta telefoner har en extern menyknapp som när du trycker på kan du välja Inställningar. Du kan dock alltid komma åt inställningar från applådan.

Steg 2

Tryck på Program *

* På HTC-enheter kan programmen kallas Program .

Steg 3

Tryck på Okända källor .

Steg 4

En popup- uppmärksamhet kommer att visas. Det varnar bara dig om att appar från tredje part ibland kan vara osäkra eller innehålla virus, men så länge du bara installerar dem från betrodda utvecklare borde du vara bra.

Klicka på OK .

Gjort!

Android är nu konfigurerad för att tillåta installation av icke-marknadsförda applikationer! Nu kan du installera någon app från var som helst du vill, men använd sunt förnuft och se till att du gör lite bakgrundskontroll när du hämtar från en okänd källa.