Så här gör du åtkomst till den klassiska kontrollpanelen i Windows 10, enklare

När det gäller att komma åt inställningar och andra verktyg bakade i Windows, brukar man gå till Kontrollpanelen. Men med Windows 10 har det ändrats, och de flesta objekt har flyttats till inställningsappen. Ändå har inte alla alternativ migrerats där ännu, och ibland behöver du åtkomst till den traditionella kontrollpanelen.

Problemet är att varje gång Microsoft utfärdar en stor uppdatering till Windows 10, döljer företaget kontrollpanelen djupare i operativsystemet. Till exempel i tidigare versioner kan du hitta den i snabbåtkomstmenyn eller i File Explorer - men inte mer.

Visst kan du hitta det via Start-menyn. Men inte alla använder Windows på samma sätt och föredrar att öppna den genom att klicka på en ikon. Oavsett om du är på skrivbordet eller arbetar i File Explorer, så här är du säker på att du har enkel åtkomst till Kontrollpanelen.

Skapa Aktivitetsfältgenväg

Håll Windows-tangenten och skriv: Kontrollpanelen och högerklicka på resultatet längst upp och välj Pinna till aktivitetsfältet .

Den fina saken om att ha kontrollpanelen på aktivitetsfältet är att du kan komma åt olika verktyg via hopplistan. Du kan också stifta objekt som du använder mest till toppen av listan.

Lägg till kontrollpanelsgenväg till File Explorer

Om du vill ha åtkomst till Kontrollpanelen i File Explorer kan du också göra det. Det kräver bara en viss anpassning av registret.