Fem sätt att återvinna Windows diskutrymme

Våren är här och det är en bra tid att städa upp ditt Windows-system. Här är en lista över fem underhållsverktyg för dator som hjälper dig att spara diskutrymme och städa bort gamla filer som du inte behöver.

Du har nog många filer på din hårddisk som du inte längre behöver. Temp-filer och webbläsarens cacheminnor har också bråttom. Här är fem gratis eller inbyggda verktyg som hjälper till att återställa hårddiskutrymmet på datorn.

WinDirStat (Windows)

Ta reda på vilka filer som tar upp mest hårddiskutrymme med WinDirStat. Det är ett gratis verktyg som ger dig en grafisk bild av vilka filtyper som tar upp mest utrymme på hårddisken. Vanligtvis kommer de största filerna att vara videor och andra multimedia. Om du inte längre behöver dem, radera eller överföra dem till en extern eller nätverksenhet.

CCleaner (Windows)

Rensa temp kataloger, webbläsar cache, papperskorgen, Senaste dokument, DNS Cache Memory dump och mycket mer med CCleaner från Piriform. Det är helt gratis och ett populärt verktyg för att rengöra och optimera ditt system.

Kör diskreningsverktyget

Diskrening är ett verktyg som är inbyggt i Windows. Det låter dig få tillbaka utrymme på hårddisken genom att radera gamla filer och cacheminne. För att hålla ditt system rent av onödiga filer, ställ in Diskrensning för att köra automatiskt.

Ta bort gamla återställningspoäng

Ett sätt att få tillbaka hårddiskutrymme som ofta överträffas är att radera gamla systemåterställningspunkter. Efter ett år eller mer kan de verkligen lägga till. För att få Gigabyte av rymden tillbaka är det bra att rensa dem utom den senaste.

Ta bort oanvända program

De flesta av oss har installerade program som vi inte längre använder - eller minns inte ens du installerade. Frigör mer utrymme genom att helt avinstallera gamla program.

Det här är bara några sätt att återvinna lite utrymme på din Windows-hårddisk. Vad är några av dina favoritverktyg eller metoder för att få jobbet gjort?