Tystnad Smartphone-meddelanden från att avbryta ditt musik

När du lyssnar på musik eller en podcast på din telefon är det irriterande att bli avbruten av en inkommande text eller e-postmeddelande. Här är en titt på några sätt att lyssna på ditt ljud i fred på Android och iPhone.

Stoppa meddelandet låter på Android

Tyvärr finns det ingen universell fix för detta på Android eftersom det finns en mängd olika enheter som kör olika versioner av operativsystemet. En sak du kan göra är att dina meddelanden låter lägre eller att vibrera.

En annan lösning är att installera appen heter Do not Pause. Den fria versionen ger meddelandet ljud att vibrera, och pro versionen erbjuder ytterligare funktioner. Det här låter dig fortfarande veta att det finns en anmälan men kommer inte att avbryta ljudet du lyssnar på.

En av försiktighetsåtgärderna är den fungerar bara med Android 3.0 och högre. Så om du fortfarande använder en äldre Android-enhet måste du göra det manuellt. Jag föreställer mig att det finns liknande appar där ute som är likartade, eller, beroende på tillverkarens telefon, kan det ha en inbyggd programvarulösning. Om du känner till en, låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Stoppa meddelanden låter på iOS

På din iPhone är det enklaste sättet att inaktivera ljudavbrottsproblemet att vända på den avstängda kontakten på sidan av telefonen. Eller du kan aktivera funktionen Stör ej. Dra upp från botten av skärmen och tryck på halvmånsikonet för att slå på eller av.

Som standard fungerar det bara när din iPhone eller iPad skärm är avstängd. För att konfigurera det mer granulärt, gå till Inställningar> Stör ej och du kan ställa in det som fungerar bäst för dig.

Det är allt som finns där. Om du är trött på att ha anmälningsljud avbryter din ljudljudupplevelse, bör dessa tips hjälpa dig.