Hur man behåller din gratis 15 GB OneDrive-lagring

I början av november gjorde Microsoft betydande förändringar i sina OneDrive-lagringsplaner som slutade med att begränsa den mängd lagring som var tillgänglig för användarna.

Lagring som du fick gratis som en del av tjänsten kommer att sänkas från 15 GB till 5 GB. Alla vi här hos gP, liksom många andra OneDrive-användare, var inte nöjda med det här beslutet alls. Du kan läsa våra kommentarer om det i vår artikel: Microsofts nya OneDrive lagringspolicy straffar alla användare för ett problem som det skapat.

Lyckligtvis hölls tydligare huvuden hos Microsoft och som en koncession för dessa användare erbjuder OneDrive-teamet möjligheten att välja in till den 31 januari 2016 för att behålla det.

Håll gratis 15 GB med OneDrive-lagring

Gå till https://preview.onedrive.com/bonus/ och klicka sedan på Håll ditt gratis lagringsutrymme .

Du får nu din bas med 15 GB lagringsutrymme förutom 15 GB för kamerans roll.

Även om jag inte är en tung användare som du kan se nedan är det trevligt att veta att en rationell tanke har lagts in i detta beslut. Jag har nyligen börjat att standardisera många av mina filer till OneDrive, speciellt mina foton på min smartphone, så det här välkomnar verkligen.

Det här är bra nyheter för gratis användare av OneDrive och gör tanken att spara alla dina videoklipp till OneDrive relevant igen. För mer, läs vår artikel:

Säkerhetskopiera dina foton och videoklipp automatiskt till OneDrive från vilken mobil enhet som helst

Företaget tar dock inte tillbaka obegränsad lagring, men om du har ett Office 365-abonnemang får du en 1 TB som en del av paketet. Om du får Office 365 familjeplan får du fem konton, och varje av dessa konton får 1 TB OneDrive-lagring. För genomsnittliga användare borde det vara mer än tillräckligt med lagringsutrymme.

Det är värt att upprepa: Du måste anmäla dig för att hålla din gratis 15 GB OneDrive-lagring före 31 januari 2016. Se till att du tar det direkt, det tar bara två sekunder att säkra det.