Så här inaktiverar du inbyggda appar på Google Nexus 7

På alla mobila enheter är det obligatoriskt att vara förinstallerade appar som du aldrig använder och inte vill se. Även på en ren Android-upplevelse som Nexus 7. Om det finns inbyggda appar på din surfplatta som du aldrig använder, och hellre skulle inaktivera, är det lätt att göra.

Obs! Innan du börjar göra detta, kom ihåg att det finns några appar som inte ska vara inaktiverade, eftersom det kan äventyra stabiliteten och orsaka fel på surfplattan.

Inaktivera inbyggda Nexus 7 Apps

För det här exemplet kommer jag att inaktivera Wallet och Currents. Gå till menyn Inställningar i Nexus 7 och tryck sedan på Apps under Device.

Här får du se en lista över nedladdade appar installerade på surfplattan. Dra ditt finger över skärmen tills du kommer till Alla. Scrolla sedan ner tills du hittar appen du vill inaktivera.

Klicka på appen du vill inaktivera och tryck på Inaktivera i fönstret som kommer upp.

Bekräfta sedan åtgärden.

Det är allt! Appen är nu inaktiverad. Som en demonstration avaktiverade jag Google Wallet och Currents här. Ingen av genvägarna för appar visas.

Om du vill aktivera en app igen senare följer du bara samma steg och trycker på knappen Aktivera. Eller du kan aktivera dem igen via Play Butik.