SongKick har nu Android App

Som det verkar hända med många tjänster, inklusive Instagram, följs iOS-appen vanligtvis av Android-appen (även om det tar ett tag). Songkick, webbplatsen som tillhandahåller personliga konsertguider, har nu en Android-app.

Appen är slutligen ute på Android, och den är tillgänglig gratis. iPhone-användare hade appen senast - juni 2011 - men jag tror inte att det kommer till Android kommer att störa IOS fanatiker lika mycket som Instagram gjorde.

Appen, som har en Ice Cream Sandwich-design, känner till SongKick-konserter, och det tar tjänsten in i en Android-mobil miljö. Först scannar du telefonens musikbibliotek och gör sedan konsertrekommendationer baserat på den musik du tycker om. Det kan också göra rekommendationer baserat på din nuvarande plats, som den tar emot från din Android-enhet om du har aktiverat platstjänster.

Songkick kan också få de artister du gillar från tjänster som Last.fm, Rhapsody och Pandora. Om du är en levande musikfläkt, som jag, tycker du att det är ganska användbart och enkelt att navigera.

Du hittar den i Google Play Butik.