Zoho Partners Med Google Apps Marketplace Starta

En av mina favoritwebappsföretag som har förtjänat något groovy omnämnande är Zoho (min, vad tog mig så länge? !!) . När Google presenterade det nya Google Apps Marketplace tisdagskvällen var det spännande att se att Zoho hade några av sina produkter på listan. Så med alla nyheter trodde jag att det var sista gången att ge Zoho ett grovt nöje samtidigt som han granskade de senaste nyheterna på Google med lanseringen av Google Apps Marketplace. Här är skopan!

Låt oss först titta på den nya Google Apps Marketplace

Som du redan vet har många företag där ute "Gone Google" för deras online-e-post och andra App Services. Den totala summan av nuvarande Google Apps-användare ligger någonstans runt 25 miljoner, så det är en ganska stor bit paj. Vad Google har gjort med detta introduceras en nätbutik som liknar Android eller Apple Apps Store. Men i stället för att sälja musik- och fartapps, är denna butik avsedd för direktförsäljning till företag, något som kan vara svårt för de flesta webbapputvecklare. Gissa vem som har tagit tillfället i akt? Yup, Zoho. Många tyckte att Zoho skulle bli en stark konkurrent till Google med sin webbapps-programpaket, så det är ingen överraskning att bara några av deras tjänster kommer att bli tillgängliga på Google-plattformen, men det är trevligt att se Googles villighet att tillåta om några konkurrenter för att förbättra sitt erbjudande.

Vad är Zoho?

Zoho är ett webbutvecklingsföretag som erbjuder produktivitet, samarbete och affärsapplikationer på nätet. Deras kärnapps är naturliga onlinekonkurrenter till många av de program som finns på både Google Apps och den mer traditionella företagsproduktivitetsgiganten, Microsoft. Efter att en Microsoft VP hade gjort jaben att de var ett "falskt kontor" tog Zoho det bokstavligt och lanserade http://fakeoffice.org/ där du kan se den exakta jämförelsen mellan dess appar och Microsoft Office. Många av Zoho-onlineapparna är gratis för personligt bruk eller begränsade småföretag. Men de erbjuder också konkurrenskraftiga priser för större företag också skryta med ~ 2 miljoner aktiva användare. Se prislistan här: (http://www.zoho.com/pricing.html).

När du besöker Zoho för första gången kan du registrera dig med en e-postadress, men det är mycket lättare att bara använda ett Google, Google Apps (för företag), Yahoo eller Facebook-konto .

Zoho erbjuder varje användare sin egen anpassade instrumentpanel eller på nätet skrivbord, vilket gör att du kan överföra all relevant och pågående information från ett ställe. Härifrån kan du också öppna nästan alla Zoho personliga applikationer och börja omedelbart.

Den verkliga användbara delen av Zoho kommer främst i webben på internet-kontoret. Dessa onlinewebappsar packar mycket fler funktioner än Google Docs eller någon annan online-konkurrent. Medan Microsoft Office kan ha några fler funktioner offline, är Zoho fördelen att du kommer att arbeta "i molnet" med alla dina data lagrade säkert (upp till 1GB gratis) och tillgängligt från var som helst med en Internetanslutning. Med tanke på vilket Zoho har en mycket trevlig integritetspolicy och användarvillkor där du behåller dina rättigheter och integritet till allt du gör på deras webbplats. Det är gratis utan fångsten, till skillnad från många av Googles gratisappar.

Zoho Writer fungerar precis som Microsoft Word, och Zoho Mail fungerar mycket som Gmail, men jag tror fortfarande att Gmail har fler funktioner (för tillfället.) Zoho Show fungerar som Powerpoint, och jag tror att du får en allmän idé.

En annan groovy sak om Zoho är förmågan att byta sömlöst mellan webbapps i samma webbläsare. Med hjälp av deras "switch to" -funktion har du omedelbar åtkomst till nästan alla sina appar oavsett vilken app du använder för närvarande.

Om du är en småföretagare har Zoho några mycket användbara verktyg från CRM (kundrelationshantering) till HR, rekrytering, projektledning och till och med fakturering. Och ja, alla är gratis så länge du bara behöver tillgång för ett begränsat antal personer. Projekthanteringsapplikationen är en av mina favoriter. Och så finns det Zoho Marketplace som låter dig använda andra Zoho-appar som skapats av andra Zoho-användare med gratis Zoho Creator. Många av dessa applikationer är också gratis inklusive ett utmärkt IT Asset Management System och Customer Support Ticketing System.

Vilken fångst eller nackdel?

Bortsett från det faktum, den Zoho ger bort den första smaken gratis, sedan krokar dig till uppgradering till en betald version, nej. Majoriteten av programvaran är gratis som jag nämnde tidigare. Och inloggningen är helt integrerad med din befintliga Google, Yahoo! eller Facebook-konto. Denna integration gör det väldigt enkelt att komma igång om några minuter.

Om du bara använder de fria apperna varnar de dig om att de kan radera ditt konto om du är inaktiv i 120 dagar. Men de varnar dig på förhand. Jag lämnade ett testkonto som låg runt 120 dagar, och idag när jag loggade in var mina data fortfarande tillgängliga. Allvarligt, om du inte använder något i sex månader, kommer du förmodligen inte att tänka dig att förlora det ändå, eller hur?

Sammantaget är det en bra dag för alla du groovyReaders. 1 - Google fortsätter att böja sin muskel som fortsätter att sänka kostnaderna över hos Microsoft. 2 - Du lärde dig bara en TON om en ny groovy tjänst som heter Zoho och 3 - Allt det kostar var 10 minuter att läsa denna groovy artikel från din favorit groovy blogg! Ja, en bra dag!

Har du använt Zoho förut? Skulle älska att höra några kommentarer, frågor eller allmän feedback nedan i kommentarerna!