Så här kontrollerar du om din telefonens ESN är ren

Kort sagt om du ringer till operatören eller tillverkaren som är specifik för telefonen eller enheten, erbjuder de flesta leverantörer inte en snabb metod att kontrollera om en ESN är ren och klar. Om du köper en telefon online eller bara har köpt en begagnad telefon från eBay, krävs en ren ESN för att telefonen ska användas på sin standardtjänst.

Vänta ... Vad är en ESN?

En ESN är ett serienummer kopplat till varje telefon på ett CDMA-nätverk som Sprint eller Verizon. I stället för att använda ett SIM-kort som GSM-nätverk gör (At & t eller T-Mobile) en CDMA ESN en unik identifierare som gör att telefonen kan valideras och anslutas till celltornet. (För att förhindra förvirring: om du har ett SIM-kort, har du förmodligen ingen ESN-anslutning till din telefon.) Om en telefon stulits, hävdas som försäkringsförlust eller används olagligt, kommer operatören vanligtvis att svartlista ESN ansluten till den telefonen. En svartlistad ESN gör att en telefon inte kan ansluta till leverantören som utfärdat den.

CheckESNFree är ett direktanslutet webbverktyg som används av tusentals telefonsäljare på internet. ESN-kontroller som gjorts på denna tjänst är inte lika pålitliga som att kontrollera direkt hos tjänsteleverantören. Men de är vanligtvis nära nog.

Besök bara webbplatsen, skriv in din ESN och klicka på knappen Kontrollera.

  • Obs! ESN är också känt som MEID och finns vanligen på baksidan av telefonen under batteriet.

Om ESN är bra ser du ett grönt meddelande som säger att det är rent. Om ESN är dåligt ser du ett rött meddelande som säger det. Det är ganska rakt framåt.

Det är bara att kontrollera en telefonens ESN-status online. En begagnad telefon kan spara dig hundratals dollar av detaljhandelspriset, men det är inte utan riskerna. Tänk på att när du köper en begagnad telefon, om de ursprungliga ägarrapporterna var stulna innan du gjorde omkopplaren, kommer ESN inte att användas. Du kan dock vanligtvis kringgå det genom att visa den cellulära leverantören ett bevis på försäljningen. När allt annat misslyckas, kontakta tjänstleverantören direkt.