Så här döljer du dataanvändning och får verkligen "obegränsad" tethering med T-Mobile

T-Mobiles nya standard obegränsade talk-, text- och dataplan heter T-Mobile One. Förmodligen förenklas det nu utan dataskydd, bara en enkel plan utan gränser. Men är det verkligen fallet eller är detta en falsk utsmyckning?

Det första jag märkte efter lucubrating genom villkoren var tethering. Om du är en bonde som jag, och du inte bor i ett område med höghastighetsinternet, blir tethering en smyg-det-eller-bryta-det-avtalet. Med den nya T-Mobile One finns det obegränsat tethering med endast 2G limacin-hastigheter (512kbps), vilket förstärker all meningsfull användning. Att få anständiga hastigheter kräver ytterligare $ 15 tillägg för 4G-tethering och har ett datalocket på 5GB per månad.

Dina data är fortfarande inte obegränsat, även om du bara planerar att använda din telefon eller surfplatta, vilket förresten inte förstår att T-Mobile och andra bärare fortfarande förstår att det finns Windows och OS X-drivna tabletter, inte bara Android och iOS. Men hur som helst, om du använder vilken T-Mobile som betraktas som en "telefon eller surfplatta" , är datakåpan fortfarande inställd på 28 GB, eftersom hastigheten långsammare efter att ha överskridit 26 GB sänkts från gasning. T-Mobile anger inte hur långsamt det kommer att vara efter 26 GB, men från min testning med tidigare T-Mobile datakapar ser det ut som mindre än 512 kbps. Med det sagt kommer de knep jag har nedan inte att erbjuda dig riktigt "obegränsad" tethering-data, antingen för att den 28GB soft-cap kommer att resultera i att T-Mobile saktar ner dig om du går över i en faktureringsperiod. Inte alla kommer att uppleva stavning efter 28 GB, men kom ihåg att vid tidigare versioner av T-Mobiles obegränsade dataplan (om du har tur att vara farfar i) var denna gasning inte närvarande.

Uppdatering: Vi kontaktades av en T-Mobile-representant som klargjorde att endast 3% av deras kundbas kan se gasning över 28GB på en enda linje.

Nästa sak är HD-video. Den nya T-Mobile One-planen erbjuder "obegränsad video" -data, men den är bara 480p. True HD (720p eller högre) kräver en extra $ 25 tillägg PER LINE. Den här funktionen var tidigare gratis och krävde endast aktivering med inställningarna för My T-Mobile-kontot.

Nu om du hittar T-Mobiles fina utskrift för att vara anathema, är det tre olika sätt att arbeta runt gränserna för tethering.

Redaktörens anteckning: Innan du använder dessa tricks, se till att du inte missbrukar dem. T-Mobile VD John Legere har meddelat att han har för avsikt att gå efter "Network Abusers" som använder så mycket som 2 TB data och kringgår T-Mobiles gas- och datakapslar. Abusers får sparkade av den obegränsade dataplanen. Om du bara använder några extra GB, bör du inte höja några röda flaggor. Bara gå inte nötter. Gör datakvivalenten för att köra 5 MPH över hastighetsgränsen. Eller, om du fruktar Johns vrede, kanske hoppa över det här tipset.

Metod 1 - Dun = 0 [Endast Android]

Krav: Windows PC, USB-kabel

 1. Ladda ner ADB och Fastboot installatören från XDA-utvecklare. Välj Ja när du blir ombedd av installationsalternativ (installera ADB och snabbstart, installera hela systemet och installera drivrutiner).
 2. Aktivera USB-felsökning på din telefon / surfplatta.
 3. Anslut telefonen till datorn via USB-kabel.
 4. Öppna kommandotolken.
  • Klicka på Start, i sökningen Typ i cmd . Klicka sedan på programmet cmd (eller Kommandotolken ) .
 5. Skriv "adb shell" och tryck enter.
  • Skriv inte citattecken "", bara texten inuti dem!
 6. Skriv "inställningar sätta global tether_dun_required 0" och tryck på enter.

Obs! Om du ser "Fel: Enhet som inte hittades" är det vanligtvis eftersom A) du behöver uppdatera dina USB-drivrutiner på din dator eller B) Din USB-kabel kan inte överföra data eftersom den endast är avsedd att ladda upp telefon eller C) USB-felsökning är inte aktiverat.

Metod 2 - PdaNet

Krav: Windows PC eller Mac, USB-kabel

 1. Installera PdaNet + från Google Play Butik.
 2. Installera PdaNet-skrivbordsapplikation på din Windows-dator eller Mac. Starta programmet.
 3. Öppna PdaNet + på din telefon och markera kryssrutan Aktivera USB-läge och Dölj Tether-användning.
 4. Anslut telefonen till datorn via USB-kabel.

Obs! Om du tycker att PdaNet inte fungerar eller om T-Mobile stör din anslutning kraftigt kan det vara bra att installera en anpassad Android-ROM som Cyanogenmod. Det beror delvis på att på många telefoner har T-Mobile förinstallerat nätverksövervakningsprogram som är utformat för att upptäcka extracurricular data-användning.

Metod 3 - VPN

Krav: Månadsavgift

Medan det kan sakta ner din anslutning, kan en säker sätt att ta sig runt någon sniffing T-Mobile göra för att upptäcka att din tätningsanvändning är att tunnla din trafik via ett VPN (virtuellt privat nätverk). Detta kan göras på den enskilda datorn du vill binda, eller du kan koppla telefonens hela dataström. Det finns för många alternativ här för att lista dem alla, men när det gäller enkelhet är PIA (Private Internet Access VPN) det bästa och enklaste att sätta upp och kommer att köra dig om $ 39, 95 per år ($ 3, 33 per månad). PIA har en Mac, Windows, IOS och Android-klient som bara fungerar.

Så det täcker det. För mig fungerade Dun = 0 trick och PdaNet tillräckligt bra, jag behövde inte ta till VPN, men körsträckan kan variera beroende på vilken telefon du har och den totala nätverkstrafiken i ditt område. Vänligen skicka några frågor eller problem du har nedan, och jag gör mitt bästa för att hjälpa till!