Microsoft PowerApps Preview för mobila företagsapplikationer tillgängliga nu

Om du inte vet hur du skriver en kodlinje har Microsoft nu en lösning för dig. PowerApps, en ny tjänst som låter användarna skapa apps för populära plattformar som iOS och Android lika enkelt som att förbereda ett Microsoft Office-dokument.

Genom att erkänna att informationen ofta sprids över en organisation utan ett effektivt sätt att effektivt komma åt det när det behövs på moderna mobila enheter, ger PowerApps användare lösningar som kan hjälpa dem att bygga användbara verktyg för att hitta den. Alla utan förkunskapskunskapskodning.

PowerApps använder kraften i programvara som en tjänst till populära molntjänster som Office 365, Salesforce och Dropbox. För att komma igång erbjuder PowerApps mallar tillsammans med en visuell formgivare som du kan använda för att automatisera arbetsflöden. De inbyggda kontakterna stödjer populära molntjänster som Dynamics CRM, Salesforce, Dropbox, OneDrive och lokalt system, inklusive SharePoint, SQL Server, Oracle-databaser, SAP och mer.

PowerApps kommer att erbjudas i tre nivåer: gratis, standard och företag.

  • Gratis: Skapa och använd ett obegränsat antal appar tillsammans med två anslutningar till SaaS datakällor per användare.
  • Standard: Alla funktioner i den fria nivån med obegränsade anslutningar till SaaS datakällor.
  • Enterprise: lägger till alla funktioner i Standard med dedikerad infrastruktur (Azure App Service Environment), Appstyrning, säker åtkomstkontroll och användarrapportering, API-hantering.

Tjänsten är nu tillgänglig i förhandsgranskning; du kan anmäla dig här.