Så här kopierar du ett arbetsblad till Excel-arbetsböcker

När du arbetar via Excel i Microsoft Office under dagen kan det vara nödvändigt att kopiera ett existerande kalkylblad till en annan arbetsbok. Här är processen för att göra det - det är enkelt!

Medan du enkelt kan dra och släppa kalkylblad i olika arbetsböcker utan problem, vilket är bra för grundläggande Excel-arbete. Men om du arbetar mellan enorma arbetsböcker på kontoret eller hemma för den delen, kan det här hjälpa till att hålla sakerna lite snyggare och mer organiserade.

Kopiera eller flytta kalkylblad till en annan Excel-arbetsbok

Öppna arbetsboken med det ark du vill kopiera och högerklicka på arkets flik längst ner. Välj sedan Flytta eller Kopiera. Till exempel, här ska jag kopiera Tillbehörsarket i arbetsboken till en annan.

Se till att du har den arbetsbok som du vill kopiera arket till öppnas. Välj den arbetsbok du vill kopiera eller flytta arket till. Observera att om arbetsboken du vill kopiera arket till inte är öppen visas den inte i listan.

I det här fallet kommer jag att flytta arbetsbladet Leveranser till ett annat kalkylblad som heter Event Budget . Här kan du också välja var du vill flytta kalkylbladen i boken.

I det här exemplet flyttade jag det till slutet för att göra det enklare.

Det är också möjligt att kopiera eller flytta ett kalkylblad i samma arbetsbok eller skapa en ny bok med dem. Jag tycker att det här är till nytta när du är böcker ute av kontroll med sätt för mycket information, och allt du behöver göra är att få några av de grundläggande arken tillsammans. I det här exemplet kopierade jag resultaträkningsrapporten till slutet. Det kommer att visa ett annat nummer för att hålla reda på vilken kopia av arket du har gjort och skilja det från originalet.

Det här är en enkel demonstration om hur du flyttar dina kalkylblad runt. Men när du arbetar med stora arbetsböcker och kalkylblad på kontoret. Det kommer att finnas tillfällen då chefen vill ha specifika blad i specifika böcker. Och låt oss möta det, chefen har ingen aning om hur man gör dessa saker!