Amazon Echo är en röststyrd digital assistent för ditt hem

Idag introducerade Amazon Echo som är som de digitala assistenterna vi har på våra smartphones, dvs Siri, Cortana och Google Now men det här är för ditt hem. Det är en intressant cylindrisk enhet som ser ut att vara ett anständigt högtalarsystem som företaget säger producerar 360 graders allroundriktad ljud. Det påminner mig mycket om datorn på Star Trek ... eller något sådant, det är naturligtvis helt nytt och unikt.

Det ger ett handsfree röststyrningssystem för musiktjänster som Amazon musik, Prime Music och iHeartRadio. Det är också Bluetooth-aktiverat så att du kan strömma musik från tjänster som Spotify, Pandora och iTunes från din mobila enhet.

Det kommer också att komma med Amazon Echo App som är cross-platform och fungerar på iOS, Android, din skrivbords webbläsare, och naturligtvis Amazon Kindle Fire och Fire Phone.

Nu för den intressanta delen: Enheten kommer att vara tillgänglig för köp via ett inbjudningsförfrågningssystem. Om du är intresserad kan du begära en inbjudan på Amazon Echo-sidan.

Om du har valt, får du möjlighet att köpa ekot. Det kostar $ 199, men om du är en Amazon Prime-medlem (och får en inbjudan att köpa den) kan du köpa den för $ 99 endast en begränsad tid.

Jag måste säga det är coolt att se en sådan unik en innovativ enhet kommer från Amazon först för en förändring och inte Google, Apple eller Microsoft. Detta är inte bara för vardagsrummet heller. Det verkar att du helt enkelt kan bära den beroende av vad du och din familj är i, du kan även ställa den bredvid din säng och få det att göra några häftiga saker som att berätta om vädret, tidens nyhetsrubriker och mer.

För att få en bättre uppfattning om vad Amazon Echo handlar om, kolla in följande video. Och se till att berätta för dig vad du tycker om det i kommentarerna nedan!

">