Den verkliga orsaken till PlayStation 4-prissänkningar Xbox One: PlayStation Eye

Utseende ser ut att fansen är mer intresserade av Sonys PlayStation 4 än Xbox One. Bortsett från en dålig start för Microsoft, som företaget nu arbetar frantically för att fixa, kommer Xbox One att handla för $ 499. Det är $ 100 mer än PlayStation 499 PlayStation 4. Varför? Igen bestämde Sony sig för att spela det smart.

Microsoft bestämde sig för att den nya Kinect Motion Sensing-kamerans periferi kommer att vara en inpassning med varje Xbox One. Faktum är att det är ett krav för alla som vill spela. Kameran kommer att vara en stor del av spelningen och mycket av användargränssnittet kommer att hända genom rörelsessensorerna. Det är ungefär som Kinect gör med den nuvarande Xbox 360, men kommer att vara obligatorisk snarare än ett alternativ, åtminstone det är meddelandet vi får från Microsoft.

Sony, enligt rapporter, skulle lägga sitt PlayStation Eye, en liknande kamera periferi, in i PlayStation 4. Men rapporter hävdar nu att Sony bestämde sig för att underskatta Microsoft genom att släppa kameran. PS4 var ursprungligen inställd att starta på $ 499. Under de månader som ledde fram till Electronic Entertainment Expo (E3) videogame-mässan i Los Angeles insåg Sony att det skulle konkurrera med Microsoft på lika villkor och dämpa periferin som ett tillägg. Rapporterna säger att Sony började genom att informera detaljhandelspartner om att det inte längre skulle inkludera Eye som ursprungligen planerat, men meddelade inte prisjusteringen förrän E3 inte gav Microsoft en heads-up.

The Eye kommer att sälja till $ 59, 99, säger en rapport från Ars Technica, vilket gör det konstigt att tro att PS4 kan ha kostat 499 kr på annat sätt.

Vi pratade om det här ganska lite på TechGroove Podcast, och hur den inbyggda Kinect-uppgiften kostar. Vår senaste: Fråga läsarna: Xbox One eller PlayStation 4? visar också att den inledande reaktionen på Xbox One har varit mycket mindre gynnsam än PlayStation 4.