Så här lägger du till en Windows 7-klient-dator till Windows Home Server [version 1]

En av de coolaste funktionerna i Windows Home Server (WHS) är att det städar upp datorn varje natt. Men du måste först lägga till WHS Console på klientdatorn. Så här gör du det.

När du har installerat och installerat din Windows Home Server är det dags att börja ansluta de andra datorerna i ditt nätverk. Öppna Internet Explorer - andra webbläsare fungerar också, men IE ger de bästa resultaten.

Rensa adressfältet och skriv: http: // [servernamn]: 55000 - ersätt [servernamn] med namnet på din server. I mitt exempel skrev jag: http: // geekserver: 55000 och tryck sedan på Enter. Detta ansluter till webbsidan från din WHS-ruta.

Installationssidan för Windows Home Server Connector visas. Klicka på knappen Ladda ner nu.

Här använder jag IE 9 så att filhämtningsalternativet dyker upp längst ner. Eftersom filen från din server är säker och pålitlig klickar du på Kör. Du har möjlighet att spara det också om du vill.

WHS Connector-guiden startas. Klicka på Nästa.

Godkänn EULA och klicka på Nästa.

Kontakten kommer att installeras - det tar bara några ögonblick.

Skriv nu in lösenordet du skapade för din hemserver och klicka på Nästa. Om du inte kommer ihåg det, klickar du på knappen Lösenordshint och det kommer att dyka upp påminnelsen du skapade när du konfigurerar din server.

Välj nu om du vill väcka ditt system för säkerhetskopiering. WHS kommer att vakna datorn från viloläge eller viloläge för att säkerhetskopiera den. Om du är seriös om att hålla systemen på ditt nätverk säkerhetskopierad, rekommenderar jag att du ställer in dem för att vakna. Klicka på Nästa.

Vänta några sekunder medan klientdatorn är ansluten till Windows Home Server och säkerhetskopiering är konfigurerad. Klicka på Nästa.

Framgång. Konfigurationen för Windows Home Server Connector är klar. Klicka på Slutför.

Då ser du att det läggs en ny genvägsikon på skrivbordet för delad mapp på din server.

Öppna genväggen Delade mappar ger dig tillgång till delade mappar på din hemserver. Nu kan du flytta filer och mappar mellan din klientdator och server.

Häftig! Du är redo. Din dator säkerhetskopieras dagligen till WHS och du kan börja överföra filer och mappar mellan dem.

Det installerar också Windows Home Server Console. Du hittar den på Start-menyn och kan stifta ikonen till Aktivitetsfältet i Windows 7.

Det här är verktyget Fjärrskrivbord som du använder för att hantera datorer, säkerhetskopior, användarkonto och mycket mer på din hemserver från kunder i ditt nätverk.

Windows Home Server körs på Server 2003-arkitekturen. Om du har ett extra skrivbord som inte används, är det ett effektivt sätt att omdirigera den till en hemserver.

Om du har låg lagringsutrymme på servern, kolla hur lätt det är att lägga till en extern enhet till WHS.