Fredag ​​kul: Gå till skolan gratis med Massive Online RPG, Ultima Online

Innan World or Warcraft (WOW) och även före Dark Age of Camelot (DAOC), blev MMORPG (Massive Multi-Player Online Rollspel) som startade allt kallat Ultima Online eller om du är en gammal skolare som jag du kommer att referera till det som bara UO.

UO var en spin-off av den populära Ultima-serien som tog världen och äventyret till alla nya höjder 1997 - ONLINE. Som ett onlinespel var UO olika beroendeframkallande som jag personligen kan påstå. Huvuddragen i spelet var då dess enkelhet och komplexitet allt i ett. Du kan vara allt från en berömd krigare, trollkarl, skattejägare eller till och med en stormästersvapen Smith. Om kamp inte var din sak kunde du bli en berömd Baker, Fisher, Merchant eller ens en musiker som levererade varor genom din butik till dem som tyckte om äventyr. Och när du har sparat tillräckligt med mynt för att splurge lite, kan du till och med bygga dig ett hus, en stenhållning eller ens ett slott!

Som jag sa var nästan allt möjligt i UO: s land, vilket förmodligen var för många år det var kungskulle med över 100 000 beroende spelare. För vissa är spelet fortfarande fortfarande kung av kullen men jag kommer till det på bara en minut.

Hur spelar du UO?

Från och med ett nytt konto har du i princip inga färdigheter, lilla vapen och få alternativ. Detta är min favorit del av spelet, börjar med ingenting och bygga upp en kraftfull karaktär! Med det sagt, första gången du bygger en karaktär kan det vara lite skrämmande. Många människor börjar med att döda kaniner eller råttor med den dolk som de ärva när de startar spelet. När du dödar den lilla killen, använd din kniv för att skina djuret och sålla maten och pälsen till en köpman i staden så att de kan spara upp för att köpa ett bättre vapen. Ju fler kaniner du dödar med din startdolk, desto bättre blir du på skickligheten ( fäktning ), eftersom du i UO, som du kontinuerligt använder en färdighet, blir bättre och bättre på den färdigheten (0-100) och när du slår 100, kommer du bli en stor mästare i den särskilda färdigheten. Nu beviljas kan du inte bara döda kaniner för att nå 100 i svärdsmanship, bågskytte eller Margery men du får poängen.

När du utvecklas i UO: s värld kommer andra möjligheter att öppnas för dig som att kämpa i en grupp och utforska djupa fängelsehålor och döda jättemonster. Spelet har också ett rättssystem, så om du är en bra krigare eller trollkarl, varför bli inte en bounty hunter och spåra spelare som har valt ett liv av brott?

Det är verkligen svårt att förklara spelet utan att visa dig så vi kan gå vidare så att du kan hoppa in och ge det ett försök för dig själv!

Så här ställer du upp Ultima Online och spelar gratis

Ibland inser ett företag inte en bra sak när de har skapat det. Åtminstone var det fallet med UO. På dess höjd höll utvecklarna kollar med spelets lagar och fortsatte att lägga till expansion som försökte suga varje sista dollar ut ur 100 000 + abonnenterna. Tyvärr var detta, plus lanseringen av flera tävlande spel som Dark Age of Camelot, borttagning av spelet. De som spelade blev trött på alla förändringar och de flesta flydde spelet och gick över till Dark Age eller Everquest. Den goda nyheten är dock ett par beslutat att återskapa spelet och göra det tillgängligt gratis för alla som vill vara värd för det eller spela det.

Var att spela?

Även om det finns många, många gratis UO-servrar där ute, hittar du normalt mig sitter på ett av några servrar där jag ringer hem ( i spel ... ). Den första och favorit är UOSecondAge.com. UOSA är frusen tillbaka i UOs äradagar innan spelet slogs upp. Servern har alltid flera hundra spelare vilket är ett krav eftersom ingenting är värre (för mig) än att vara ensam i en värld som är avsedd för verklig persons interaktion. Nästa server jag rekommenderar är http://inporylem.com eftersom den är mycket lik UOSA genom att koden är frusen till äradagarna.

ABCUO.com är normalt den andra platsen du kan hitta mig. DEV: s som håller den servern igång, försöker hålla den aktuell med de verkliga UO-servrarna som körs av EA. Det kommer att innehålla alla nya färdigheter, skepp, varelser etc ... De har också ändrat många regler på den rutan men om du bara vill hoppa in och ha kul snabbt är ABCUO en bra server.

Nu, innan du kan göra allt så måste du installera klientprogramvaran och få all installation. Låt oss göra det nu!

Steg 1 - Ladda ner Ultima Online Client Software

Var och en av de servrar jag spelar på har specifika instruktioner för hur man hämtar och loggar in i spelet med sina servrar. Oroa dig inte för att röra saker på datorn. Installationen är vanligtvis mycket enkel och värre fall, du kan alltid avinstallera allt och börja om.

Min rekommendation är att följa installationsanvisningarna här på UOSecondAge.com. Med detta sagt kan du också installera klienten från de verkliga EA-servrarna, men se till att du inte kör Patch Client på UOSecondAge eller Inproyelm.

När du har installerat UO-klienten måste du ta en kopia av Razor som du ska använda för att ansluta till rätt server varje gång du spelar.

Steg 2 - Installera Razor Client

Hämta och installera Razor . Razor lägger till massor av funktionalitet till spelet som du annars inte skulle ha plus du behöver det om du vill hoppa runt mellan servrar.

Steg 3 - Starta spelet

Med alla komponenter installerade är det dags att starta spelet. Ställ in Razor-genvägen för att alltid köra som administratör och starta den sedan. Detta är ett viktigt steg, annars kommer speciella nycklar som du ställt in Razor inte att sparas.

Därifrån måste du skriva in Serveradressen och PORT för den server du vill ansluta till. Här är de olika serveradresserna jag använder för att spela:

  1. UOSecondAge : login.uosecondage.com port: 2593
  2. ABCUO : uo.abcuo.com port : 2593
  3. InPorYlem: playipy.com port: 2593

Här är ett exempel på min Razor config. Observera att jag ändrade servern och porten för att matcha # 1 ovan.

Steg 4 - Logga in och skapa ett tecken

På inloggningsskärmen väljer du bara ett kontonamn och lösenord. Var noga med att inte förlora det här lösenordet eftersom det blir svårt om inte omöjligt att få tillbaka det! Det finns inget som att spendera 6 månader, bygga bara ett tecken för att förlora tillgången till det!

Välj rätt server från listan:

Namn och klä på din nya karaktär. Var noga med att använda Män som ras. BTW - Man / Kvinna, det spelar ingen roll i det här spelet. Varken är starkare eller smartare än den andra ( inga kommentarer tack ).

Välj din klass. Min rekommendation till din första karaktär är att välja en Warrior eftersom de är enklaste att få pengar i början av spelet. En sak att notera, varje konto kan ha 5 tecken, så när du är etablerad i spelet, skapa bara en ny karaktär som en Mage eller Blacksmith eftersom det är mycket roligt att spela men mycket dyrt om du bara börjar.

Spara kontot med en e-postadress och kör sedan runt och försök att döda saker.

Som du kan se är grafiken densamma som de var tillbaka 1997. Även om du i början kan vara lite avstängd tror jag att det faktiskt lägger till spelet genom att hålla spelets enkla men övergripande spel superkomplex. Till exempel, till skillnad från WOW eller DAOC, kan en högkvalificerad spelare ta på sig 1-3 andra spelare samtidigt. Det här är nästan omöjligt i andra online MMORPG-s.

Det grundläggande

Jag skulle kunna springa på och på om grunderna för spelet, men eftersom det mesta är skrivet så kommer jag bara att peka i stället:

  1. Video Tutorials på YouTube
  2. UOSecondAge FAQ
  3. ABCUO Players Guide
  4. Teckenuppbyggnad och nybörjarguide
  5. Skill Gain Guide
  6. Nytt spelarhjälpsforum

Lycka där ute, och kanske kraften är w ... felaktig genre . Ha en bra helg! Om du fastnar eller behöver hjälp, bara släpp mig en kommentar eller skjut mig ett mail!