Så här konverterar du Microsoft Works (WPS) -filer till Word (DOC)

Ibland mailar någon ett dokument med en .WPS- förlängning. .WPS-filer är textbehandlingsdokument som skapats av Microsoft Works, och när jag får en av dessa känner jag mig som att någon bara gav mig ett kassettband med deras demo på det-kom igen, det här är inte 1980-man! Var ska jag hitta något för att spela den här saken?

Hur som helst, om du är som jag, och du har Microsoft Word 2007 eller Microsoft Word 2010 på din dator men ingen tidsmaskin för att ta dig tillbaka till år 1991 så att du kan köra Microsoft Works, kommer den .WPS-filen att vara ungefär lika användbar till dig som en vaxcylinder full av klaverdukar. Men istället för att skjuta tillbaka ett snarkigt e-postmeddelande till den person som skickade dig .WPS ( eller kanske ett fax skulle komma igenom dem på det gammaldags sätt som de är vana vid ) ber dem att skicka filen i ett format lämplig för det 21: a århundradet, kan du göra den artiga saken och konvertera den - vilket är precis vad jag ska visa dig hur man gör i denna groovyTutorial.

Men först, låt mig visa dig hur du inte konverterar din .WPS-fil:

PSA: Använd inte Zamzar

Google " Konvertera WPS till DOC " och din bästa träff kommer att bli Zamzar.com. Jag har använt Zamzar tidigare, och det är en ganska bra tjänst. Men jag gillar inte att de samlar din e-postadress. De lovar att de inte kommer att hyra eller sälja din personliga information, men avsikter är en sak och att ha mål för hackare är en annan.

Jag säger inte att Zamzar inte är lika bra förvaltare av dina personuppgifter som de säger att de är, jag förespråkar bara att inte ta några otillbörliga risker. Det är också bästa praxis att inte ladda upp eventuellt känsliga dokument, även om Zamzar erbjuder kryptering. Slutligen är det svårt att vänta i 10 till 15 minuter för Zamzar att konvertera din fil och skicka den till dig.

EasyW-sättet att öppna WPS-filer i Microsoft Word

Använd aldrig en tjänst från tredje part när det finns en officiell lösning. Det är mitt motto. Och med .WPS-problemet finns det en. Det heter Microsoft Works 6-9 File Converter (länkavslutet), och du kan ladda ner det gratis från Microsoft. Se uppdateringen högst upp i det här inlägget.

Steg 1

Hämta och installera Microsoft Works 6-9 File Converter. Denna process är ganska enkel; kör bara .MSI och följ instruktionerna på skärmen.

Steg 2

När installationen är klar, leta reda på en av de pesky .wps-filerna och dubbelklicka den.

Steg 3

Nu kommer du att få en dialogruta som läser " Windows kan inte öppna den här filen: ...." Det fortsätter och säger, " För att öppna den här filen behöver Windows veta vilket program du vill använda för att öppna det, " etc., etc.

Välj det andra alternativet: Välj ett program från en lista med installerade program och klicka på OK .

Steg 4

I dialogrutan Öppna med, välj Microsoft Word . Kontrollera Använd alltid det valda programmet för att öppna den här typen av fil och klicka på OK .

Steg 5

Njut av din .WPS-fil i Microsoft Word. Om du vill spara det i ett annat format, klicka bara på Arkiv> Spara som och välj ett annat format.

Problemet permanent-permanent! Nu behöver du bara dubbelklicka på .WPS-filer i Utforskaren för att öppna dem. Inte mer ladda upp din skräp till Zamzar.

[Utmärkt bild anpassad från Jenns arbete ]