Colorcube-Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp är pusselens Colorcube. Normalt är det $ .99, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdag den 17 augusti.

Vad är det?

Liksom andra form och färg pussel som vi har täckt förut är målet i det här spelet att fylla i former. Vrid trianglarna för att matcha mönstret och tryck sedan för att ändra färg. När spelet blir svårare blir formkonfigurationen svår. Du måste överlappa och blanda färger för att få dem att matcha.

Under spelet upprepas ett avkopplande ljudspår som hjälper dig att fokusera ditt sinne. Om du har problem med färger (eller spelar på natten) kan du flytta färgpalett.

Vem är det bra för?

Det här spelet är definitivt i avkopplingskategorin. Colorcube uppmuntrar dig att ta din tid och se saker från olika vinklar, bokstavligen. Detta spel är inte för den actionorienterade publiken. Det saknar timers eller deadlines. Det är därför det är avkopplande!

När du löser pusslet, verkar mönstret självklart. Ju mer du fokuserar och tänker "utanför rutan", desto snabbare går du vidare till nästa nivå.

Så länge som någon kan skilja former, är de rätt ålder för att börja spela spelet. De kanske inte kommer så långt i spelet om de inte kan visualisera överlappande formrelationer. Om barnen försöker lära sig färger och hur de relaterar är detta spel ett praktiskt undervisningsverktyg.

Varför valde Apple det?

Colorcube visar hur enkelt ett spel kan vara medan det fortfarande är engagerande. Utan skriftliga instruktioner är lokalisering inte ett problem. Detta spel kan ha internationell överklagande utan några ändringar i designen. Du hoppar direkt in i spelet och börjar räkna ut det.

En annan showcase-funktion i detta spel är att erkänna människor med visuella skillnader. Att låta spelaren byta färgpalett ger spelet tillgänglighet som ofta saknas i mobilupplevelsen.

Ska du ladda ner det?

Det är bara 40 MB, så det borde inte ta upp mycket utrymme på din iOS-enhet. Med över 250 nivåer kommer spelet att hålla dig upptagen och avslappnad. Jag tror att det här kommer att bli mitt spel när jag fastnar på ett flygplan utan internetanslutning.