Windows RT 8.1 Update 3 med startmeny tillgänglig nu (uppdaterad)

Det verkar som om Microsoft äntligen har rullat ut sin nya uppdatering för Windows RT-användare, som sattes en tid i månaden. Vi täckte nyheterna om den kommande Windows 8.1 RT Update 3 tillbaka i juli, och den har blivit framme.

Uppdateringen kom tyst i tyst, utan fanfare från Microsoft, ett blogginlägg, eller till och med en tweet från en Microsoft-exec. Det verkar inte vara många andra ändringar än Start-menyn på RT-skrivbordet - vilket faktiskt inte innehåller alla fördelarna med Windows 10-menyn, men bör göra navigationen lite enklare för vissa användare.

Jag kunde ladda ner den på min första Gen Surface RT, och den faktiska uppdateringen verkar vara placerad i avsnittet Valfria uppdateringar. Enligt rapporter är uppdateringen som ger startmenyn faktiskt KB3033055 . Men vid tidpunkten för detta skrivande har Microsoft inte lagt fram någon officiell dokumentation.

Uppdatering: 9/16/2015: Den uppdatering som ger funktionerna är verkligen KB3033055. Du kan läsa mer om det på Microsofts supportsida för KB3033055. En annan visuell aspekt som det medför är på inloggningsskärmen, startskärmen och andra platser i användargränssnittet är användarbilden i en cirkel, vilket också liknar Windows 10.

För att få uppdateringen och den nya Startmenyn på RT kör du bara Windows Update. Efter uppdateringen kommer du att se Version 6.3 (Build 9600) på skärmen Om Windows.

Windows RT 8.1 Start-menyn

För att aktivera statmenyn högerklickar du på aktivitetsfältet efter att ha installerat uppdateringarna och väljer Egenskaper. Markera sedan rutan bredvid Använd startmenyn istället för Start-skärmen och klicka på OK. Då måste du logga ut och komma tillbaka för ändringen.

När du loggar in igen, när du trycker på Start-knappen får du menyn nu. Du kommer också att få den nya menyn om du trycker på den fysiska Windows-knappen på din yta eller annan RT-enhet.

Lägg märke till att min användarbild visas på Start-skärmen längst upp, vilket jag hänvisade till i uppdateringen ovan.

Medan det är estetiskt lik Windows Start-menyn, har det verkligen inte alla funktioner. Denna Start-meny (på den 1: e genen Surface RT ändå) ändras inte, och ingen apps flyter inte på skrivbordet som Windows 10, de öppnar fortfarande helskärm.

Har du installerat uppdateringen? Vad är dina tankar om uppdateringen? Har du märkt några andra förbättringar som jag saknar? Jag är särskilt nyfiken att höra från användare av Surface RT 2.