Android Market för att ta över Apple App Store

... och det här kommer att hända i augusti i år. Rapporten från mobilforskningsföretaget Research 2 guidance säger att Android Market har lyckats slå Apple App Store när det gäller programuppladdningar i oktober förra året och att det kommer att vinna kriget helt och hållet runt augusti 2011 blir den största mobilappbutiken på nätet .

Den växer dubbelt så fort som Apples butik, och jag kan se varför vissa utvecklare hellre skulle utveckla Android-appar. Möjligheten att nå ett stort antal kunder är att det är mycket större, eftersom antalet enheter du kan nå är också mycket större. Android App Store, med den nuvarande tillväxttakten, kommer att komma till 425.000 appar före augusti. I slutet av april var det 295 000.

Det som är intressant är att utvecklare, som vanligtvis var rädda för Android Market, eftersom de flesta appar var gratis, tenderar nu att skicka in mer betalade appar. Andelen betalade appar har nu 60% och priset som de säljer i genomsnitt har också ökat.

Det blir intressant att fortsätta att se hur trenden rör sig över tiden. Det är uppenbart att både Apple Store och Android App Store fortsätter att växa, eftersom det skulle vara dumt för DEV: s att bara publicera sina appar till en butik ( Google är undantaget ). Med nya spelare som Amazon och (bara en gissning) Steam någon gång i framtiden ??? den enda "butiken" borde bara bli bättre och bättre för priserna. Vad jag letar efter är en Köp 1x och använd den på någon enhet, som liknar Steam-modellen men kanske det är bara för smart för dessa killar ...;)