Så här installerar och konfigurerar du en skrivare i Windows 10

Plug and play för externa enheter (särskilt skrivare) i Windows 10 kunde inte bli enklare. Om du har en äldre skrivare, men du har problem med att installera drivrutinerna från installationsskivan, som medföljer skrivaren, behöver du nog en nyare drivrutin. Min bror installerade nyligen Windows 10, men märkte att skrivaren inte fungerade, så han försökte använda ominstallera skivan, som inte fungerade heller. Vi kollade HP: s webbplats som inte hade en inbyggd drivrutin för nedladdning. I stället riktade webbplatsen oss till att använda Windows Update. Lyckligtvis visste jag inte hur lätt det skulle vara. Låt mig visa dig hur.

Installera en skrivare i Windows 10

För mitt ändamål använder jag en USB-ansluten skrivare. Jag skulle först försäkra att datorn är ansluten till Internet. Jag kunde göra detta framgångsrikt på en mätad anslutning. Slå på skrivaren och anslut sedan den till datorn. Klicka på Start och skriv sedan enheter och tryck sedan på Enter på tangentbordet.

Omedelbart bör du se din skrivare detekteras när den senaste drivrutinen är installerad från Windows Update.

Om du är i en mätad anslutning, rulla nedåt och vrid på alternativet för att ladda ner drivrutiner över en mätad anslutning.

Felsök skrivardrivrutinen i Windows 10

Om du upplever problem med installationen eller fel på en skrivare klickar du på Start typ: Enheter och skrivare och trycker sedan på Enter. Högerklicka på skrivaren och välj Felsök . I mitt fall, eftersom jag ursprungligen hade min Internet-anslutning inställd att mätas, var skrivardrivrutinen delvis installerad.

Sedan när guiden kommer upp klickar du på Apply this fix .

Vänta sedan medan Windows löser problemet.

Klicka sedan på Apply this fix again.

Då måste du starta om datorn för att slutföra ändringarna för att åtgärda problemet.

När du kommer tillbaka från omstart loggar du in och skrivaren ska vara igång.

Nu när du har skrivit upp din skrivare måste du kolla in vår artikel för mer information om hantering av standardskrivare i Windows 10. De nya universella programmen i Windows 10 har också förbättrade utskriftsfunktioner. Mer information finns i våra artiklar och tips om hur du enkelt kan skriva ut dina foton och dokument.