Så här styr du TV-volymen och strömmen med din Apple TV-fjärrkontroll

När Apple TV-4: e generationen kom ut, var det mycket roligt om alla fantastiska Siri Remote-funktioner och TVOS-uppdateringar.

Men när jag äntligen kom omkring för att uppgradera, var jag som:

Jisses! Jag kan styra volymen med den här saken. Och jag kan även slå på TV: n!

Det är de små sakerna som är viktiga för mig.

Med fjärde Gen Apple TV och den kommande Apple TV 4K kan din Siri Remote för Apple TV vara den enda fjärrkontrollen som styr dem alla.

Inte mer ropar på barnen för att hitta "den andra fjärrkontrollen" om de vill titta på sina shower!

Inte längre med ett barn springa upp till mig triumferande med fjärrkontrollen fann hon bara för att jag skulle berätta för henne, "Nej, det är DVD-spelarens fjärrkontroll!"

Allt är rätt med världen. Eller åtminstone tv-fjärrdelen av världen ...

Dessa två funktioner - Apple TV-volymkontrollen och gör det möjligt för din Apple TV att sätta på din TV - är separata funktioner som använder två olika mekanismer för att fungera: infraröd och HDMI-CEC. När jag hakade min 4: e Apple TV-TV upp till min Samsung HDTV, fungerade båda direkt. Men när jag uppgraderade till en ny Vizio SmartCast TV fungerade bara volymen.

Om du har problem med att få volymen eller strömkontrollen att fungera med din 4: e Gen eller senare Apple TV, försök med dessa steg.

Så här styr du TV-volymen med Apple TV

Detta kräver fjärde Gen Apple TV och Siri Remote eller senare. Börja med att ansluta din Apple TV till din TV via HDMI. Din Apple TV ska automatiskt identifiera vilken typ av TV du har och konfigurera fjärrkontrollen för att fungera direkt.

Om det inte gör det, gå till Inställningar på din Apple TV och välj Remotes and Devices .

Gå sedan till Volymkontroll .

Den ska sättas till Auto via IR (TV ). Om det inte är, sätt det på det och ge det en virvel. Om det redan är, välj sedan Lär ny enhet ...

AppleTV kommer att gå igenom resten av installationsstegen.

När du har konfigurerat det, kom ihåg att Apple TV-volymen använder IR-kommunikation för att kommunicera. Så, till skillnad från Apple TV själv, som använder Bluetooth och WiFi, måste du ha synfält med din TV och Apple TV-fjärrkontrollen för att styra volymen.

Så här sätter du på och stänger av TV: n med Apple TV Remote

På skärmen Inställningar> Fjärrkontroll och enheter ser du också ett alternativ för kontroll-TV och mottagare under hemteaterstyrning . Fortsätt och ställ in detta på On om det inte redan är.

När det här är på ska din TV starta automatiskt när din Apple TV vaknar från sömnen. Det bör också automatiskt ändras till lämplig HDMI-ingång.

Om det inte fungerar, måste du aktivera CEC på din TV.

Du märker att om du har Control TV och Receivers Off, kommer Apple TV att ge dig meddelandet "För bättre kontroll, aktivera CEC på din TV."

Så vad är det som är CEC? Jag är glad att du frågade.

HDMI-CEC står för High Definition Media Interface - Consumer Electronics Control och de flesta HDTV stödjer det. Men du skulle inte genast veta det eftersom: (a) De flesta TV-apparater har det inaktiverat som standard och (b) många tillverkare kallar det något annorlunda.

Fråga mig inte varför på något av dessa föremål. Trots att det är en industristandard, som Wi-Fi och
infuriatingly små ketchup-paket, tillverkare använder andra namn för HDMI-CEC (kanske att låtsas som de uppfann det?):

  • Samsung: Anynet +
  • Skarp: Aquos Link
  • LG: SimpLink
  • Philips: EasyLink
  • Sony: BRAVIA Sync

Vizio vinner poäng i min bok eftersom de kallar en spade en spade och refererar till det som "HDMI-CEC."

Hur du aktiverar HDMI-CEC på din TV kommer att variera. Googling "Aktivera HDMI-CEC Samsung" eller "Slå på HDMI-CEC LG TV" tar dig dit, liksom din manual.

På min Vizio TV var det lätt att hitta. Jag hittade den under CEC i menyn System .

När jag har ställt in den på Enabled, låter min Apple TV-fjärrkontroll mig kontrollera min TV-effekt. Jag kan också använda Device Discovery- funktionen för att få den att hitta min Apple TV och Samsung BD Player via HDMI-anslutningarna.

HDMI-kablar: HDMI 1.0 vs HDMI 2.0

En sista sak: om du köpte dina HDMI-kablar en super länge sedan-jag pratar före 2005-då kanske du behöver uppgradera dina kablar. CEC implementerades i HDMI 1.2a i december 2005. Ytterligare CEC-funktioner lades till i HDMI 1.3, HDMI 1.4 och HDMI 2.0. Jag är inte säker på vilken version av CEC Apple TV-apparater som krävs, men om du köpt en HDMI-kabel efter 2013 är chansen att det är en HDMI 2.0-kabel och stöds fullt ut. Om du vet för ett faktum att du har något tidigare än HDMI 2.0 och det fungerar, snälla låt mig veta, eftersom jag är nyfiken.

Om du har HDMI 1.0 kablar kopplade till dina väggar och tak som 15 år sedan sedan, då bra ... förlåt att vara bärare av dåliga nyheter.

Slutsats

Så där har du det. Om du inte visste att din Apple TV-fjärrkontroll kunde styra volymen och strömmen på din TV, så är du välkommen. Om du är som jag och din nya TV inte gör en eller båda dessa saker, bör stegen ovan hjälpa till. Om du har några frågor så ser jag dig i kommentarfältet.

Har du några Apple TV Siri Remote tips och tricks? Dela dem i kommentarerna!